KomiksFEST! mění harmonogram. Jo, a taky přijede Dave McKean

Největší komiksový festival v Česku se pochlubil úlovkem, se kterým musel pomáhat snad i Jakub Vágner – během komiksové soboty v MeetFactory bude mít besedu a autogramiádu výtvarník Dave McKean. V jednání je také výstava. „Podle reakcí je vidět, že je to host konečně pro fanoušky,“ napsala nám za organizátory Janka Fantová.

No aby ne, odvěký kamarád a spolupracovník Neila Gaimana spojuje umělecké ambice a čtenářskou oblíbenost, která se začala rodit na obálkách k sérii Sandman. Fantová byla letos na stáži v Cartoon Museum v Londýně, kde mohla s McKeanem navázat kontakty.

Od tvůrce avantgardních komiksů vyšly v češtině Vraždy a housle a kultovní Batmanův příběh Arkham: Pochmurný dům v pochmurném světě. A samozřejmě se pomalu kompletuje galerie jeho obálek k Sandmanovi – z Gaimanova eposu vyšlo už osm svazků.

Festival má letos jinak rozvržené hlavní dny programu. Zahajovat se bude v pátek 28. října v klubovně 2.patro, hned v sobotu proběhne hlavní část programu v MeetFactory (kromě McKeana narazíte na ruského výtvarníka Konstantina Komardina, čestí autoři představí své projekty a najde se zábava i pro fanoušky mangy). Tradiční slavnostní zakončení festivalu hostí 5. listopadu Bio Oko. Tam se vyhlásí noví laureáti výroční komiksové ceny Muriel a vítěz soutěže Arnal o luxusní profesionální tablet.

Ze zahraničí přijedou ještě Pascal Rabaté (Ibikus) a Frederik Peeters (Modré pilulky, Lupus).

1 komentář u „KomiksFEST! mění harmonogram. Jo, a taky přijede Dave McKean“

Komentáře nejsou povoleny.