Příští rok bude Svět podle Snoopyho

Nakladatelství Albatros roztahuje křídla nad další komiks, na únor chystá soubor stripů Peanuts. Titul Svět podle Snoopyho. To nejlepší z komiksových stripů Peanuts 1970—1990 vydá k desátému výročí úmrtí Charlese M. Schulze. Ten od října 1950 do února 2000 vymyslel a nakreslil 17 897 stripů. Albatros jim věnuje prostor dvou set stran v pevné vazbě a formátu 210 x 235 mm.
O češtinu se postará anglista a bohemista Petr Onufer, který překládá třeba Michaela Chabona nebo Jacka Kerouaca, ale ani ve světě komiksů není úplným nováčkem – má za sebou Red Meat, Emily Strange a 90 klasických knih pro lidi v kalupu. Zároveň napíše předmluvu představující fenomén Peanuts.
Svět podle Snoopyho vyjde pod hlavičkou Cooboo (z anglických slov „cool“ a „books“), což je nová odnož nakladatelství Albatros. Vychází pod ní také edice Manga Shakespeare.

peanuts.jpg

1 komentář u „Příští rok bude Svět podle Snoopyho“

  1. Hmmm… Trochu se bojím výběru: jak udělat dobře to nejlepší ze Schulze z daného období? Vzhledem k tematickým okruhům v Peanuts lze pak takových best of nasekat hromady: best of baseball, best of Snoopy, best of Beethoven, best of bruslení, best of škola… Ale jinak se na nejlepší strip na světě těším… byť vycházející seberané spisy (The Complete Peanuts) jsou nutnost.

Komentáře nejsou povoleny.