Strašidla vtrhla do ulic. Vychází Usagi Yojimbo: Yokai

Králík Miyamoto Usagi už není žádný ušák, letos slaví pětadvacáté narozeniny. Vrcholem oslav je dnešní vydání útlého komiksu Usagi Yojimbo: Yokai, o němž Stan Sakai hovořil při své návštěvě Prahy. Je unikátní tím, že jde o vůbec první grafický román ze světa králičího ronina a sám Sakai ho namaloval vodovými barvami. Tentokrát se nechal inspirovat japonskou legendou Hyakki Yakō, podle které každý rok vychází do ulic průvod nadpřirozených bytostí yōkai a kdo se na ně koukne, toho srdce bouchne. Jsou mezi nimi strašidla hrůzostrašná, ale také legrační jako třeba sansho, což je v podstatě jednooká noha s chomáčem vlasů.
V komiksu se průvod koná jednou za sto let a jeho členové chtějí ovládnout svět. Předtím unesou malou holčičku, protože potřebují lidskou duši… Usagimu bude při záchranné akci pomáhat tajemný krotitel duchů Sasuke, který se poprvé objevil ve čtrnáctém svazku Demon Mask. Podle autora je tak Yokai skvělou příležitostí, jak Usagiho představit novým čtenářům, aniž by se současní nudili.
Dark Horse vydalo barevný grafický román Usagi Yojimbo: Yokai v pevné vazbě a z čtyřiašedesátistránkové publikace poskytlo několik ukázek. České vydání je podle nakladatelství Crew „dost pravděpodobné“, ale je na něj dost času. Zatímco u nás vyšlo ze série Usagi Yojimbo jedenáct svazků, v Americe je aktuální počet dvacet tři.

Usagi Yojimbo: Yokai obálka Usagi Yojimbo: Yokai strana 1 Usagi Yojimbo: Yokai strana 2

Usagi Yojimbo: Yokai strana 3 Usagi Yojimbo: Yokai strana 4 Usagi Yojimbo: Yokai strana 5

Usagi Yojimbo: Yokai strana 6 Usagi Yojimbo: Yokai strana 7 Usagi Yojimbo: Yokai strana 8

Usagi Yojimbo: Yokai strana 9 Usagi Yojimbo: Yokai strana 10 Usagi Yojimbo: Yokai strana 11

2 komentáře u „Strašidla vtrhla do ulic. Vychází Usagi Yojimbo: Yokai“

  1. …tohle se sice nebude vztahovat přímo k příspěvku, ale Lukáš Růžička válí. Chrlí jeden příspěvek za druhým jak na běžícím pásu….drť to dál, Růžičko, jsi pašák (myšleno opravdu v dobrém).

Komentáře nejsou povoleny.