Guild bude podlézat hráčům World of Warcraft i prostřednictvím komiksů

Obálka The Guild #, Cary Nord

Pokud sledujete internetou sérii The Guild o asociální skupince hráčů onlinové fantasy hry, pravděpodobně jste propadli světu World of Warcraft nebo byste chtěli randit s avatarem Felicie Dayové, která je hlavní postavou seriálu před webkamerou i za ní. Od března začne Guild vycházet také jako třísešitová minisérie u Dark Horse.

Dayová je geek a nijak se tím netají, z dvouletého „multiplayerismu“ se dokonce léčila. Kromě toho je oblíbenkyní Josse Whedona, obsadil ji do hlavní ženské role muzikálu Dr. Horrible´s Sing-Along Blog, zahostovala si v Buffy i Domu loutek. Od svého mentora se nakazila scénáristikou a rozhodla se, že zkušenosti s nadměrným pařením využije tvůrčím způsobem. Tak nějak vznikla parodie guild, což jsou organizované tlupy hráčů, které se společně probíjí virtuálním světem, i když ve skutečnosti jsou členové z jiného města, státu nebo dokonce kontinentu.

Taškařici překvapivě neprodukuje vývojářské studio Blizzard, ale Microsoft. Z toho důvodu nezazní kouzelné slovo „wowko“ ani jednou, i když konkrétně čerpá z celosvětově nejhranější hry. Většina epizod má kolem pěti minut a celkově se odvysílaly tři sezóny. Guilda se poprvé ukázala v kreslené podobě v Dark Horse Presents #27, Dayová slíbila, že komiks více prozkoumá herní prostředí, které v seriálu není vidět kvůli nízkému rozpočtu. Hlavní hrdinové z Knights of Good si to tak s nepřáteli z Axis of Anarchy konečně rozdají pěkně na férovku. Přes počítače.

Dvoustránkový kraťas z Dark Horse Presents #27, Jim Rugg Dvoustránkový kraťas z Dark Horse Presents #27, Jim Rugg Obálka The Guild #2, Kristin Donaldsonová Obálka The Guild #, Matthew Stawicki

1 komentář u „Guild bude podlézat hráčům World of Warcraft i prostřednictvím komiksů“

Komentáře nejsou povoleny.