Filmové bubliny: Raimiho Spider-Man končí, Human Target začíná

Human Target

Spider-Man začne od začátku. Dnes startuje nový seriál Human Target. Robert Downey nebude krotit krávy ani nájezdníky z vesmíru v Cowboys & Aliens. Green Lantern má silné obsazení. Z Malkoviche se nestane Vulture, zaskočí v adaptaci Ellisova komiksu Red. Top Shelf má filmového partnera, čekají nás adaptace nezávislých komiksů ze života nebo rovnou Ztracených dívek?

Cowboys & Aliens
Ve sci-fi westernu nesoupeří kovbojové a indiáni, jak nás učil Karel May. Proti hrozbě, která se k nim snese z oblohy, musí spojit síly. Jinak budou všichni dřít na mimozemských plantážích. Za kamerou bude režisér Iron Mana Jon Favreau, ale jeho parťák Robert Downey, se kterým se počítalo, ze hlavní role odstoupil. Mohl by za něj zaskočit Daniel Craig.

Studia Universal a Dreamworks si projekt vytipovala už v roce 1997, práva na komiks zakoupila na základě jediného výjevu, kterému dominuje vesmírná loď a prchající honák. Samotná publikace přitom vyšla až v roce 2006. Scénář poletoval ulicemi Los Angeles, vyklouzl z rukou přibližně sedmi různých týmů, až se usadil u trojice Alex Kurtzman, Roberto Orci a Damon Lindelof. Kurtzman s Orcim psali oba díly Transformerů, Lindelof je jedním z mozků seriálu Ztraceni a všichni společně vymysleli nový Star Trek.

112 stran převede na filmové plátno početná skupinka producentů, z nichž nejslavnější jména patří Ronu Howardovi a Stevenu Spielbergovi.

Cowboys & Aliens

Green Lantern
Mark Strong je po Sherlocku Holmesovi a před Kick-Ass oběma nohama v kurzu. Že umí hrát démonické a nejednoznačné záporáky, ale dokázal už ve Scottově Labyrintu lží. A svůj nesporný talent by mohl propůjčit Sinestrovi, velmi důležité postavě v sérii Green Lantern. Alespoň tak zní nejnovější spekulace ohledně Campbellovy adaptace.

Herecké obsazení oficálně rozšířil Peter Sarsgaard (Procitnutí v Garden State, Mariňák, oceňované drama An Education u nás má premiéru až v červnu) jako mírně smallvillovská postava Hector Hammond – syn senátora získá po kontaktu s meteoritem schopnost číst myšlenky a jinak manipulovat s lidmi. O Blake Livelyové jsme psali minule, nyní můžeme dodat, že se v příběhu počítá s prasodátorem Kilowogem i kohoutem Tomar-Re. Pokud s barevnou mytologií nemáte zkušenosti, připravte se na druhý Mos Eisley z Hvězdných válek:

Green Lantern

Human Target
Za pár hodin poběží na stanici Fox pilot již druhého seriálu Human Target, který vznikl na motivy komiksu o neobyčejném osobním strážci. První se objevil v roce 1992. Pokud sledujete seriálovou tvorbu, poznáte známé tváře. Je tu Tricia Helfer z Battlestar Galactica, Chi McBride z Pushing Daises v minulosti zavařil i Housovi, v hlavní roli vystupuje Mark Valley z Fringe. Jednoho z jeho spolupracovníků hraje Jackie Earle Haley neboli filmový Rorschach.

V Crwi² číslo patnáct vyšel krátký příběh Pětidenní milost od scénáristy Petera Milligana. Z jeho drsné, místy noirové série, kterou psal pro Vertigo, filmaři nečerpali. V traileru se Christopher Chance prezentuje, jako kdyby podtitul mise zněl Impossible. Další epizody se vysílají každou středu.

Human Target Human Target

Red
hereckého obsazení vypadl John C. Reilly a nahradil ho John Malkovich. Zahraje si vyšinutého agenta CIA v důchodu a Willisova bývalého kolegu, kterého chtějí mladší a lépe vyzbrojení zabijáci taky odstranit.

Spider-Man 4
Minule jsme psali o tahanicích kolem čtvrtého Spider-Mana. Nakonec se celá věc vyřešila rychleji, než se čekalo. Raimi i Maguire opustili loď a studio celou trilogii předskočí. Reboot může potkat kteroukoli sérii, ať už vydělala dvě a půl miliardy dolarů nebo čtrnáct rupií. Podle zdrojů ze studia Sony (informace jsme si nemohli ověřit) se dělalo na čtvrtém dílu a restartu zároveň, takže by v létě 2012 přišel tak jako tak. Pojede se podle scénáře Jamese Vanderbilta (Zodiac) a Peter se vrátí na střední. Zámořská média vyspekulovala, že by film odrežíroval Marc Webb, který minulý rok debutoval romantickou nezávislárnou (500) Days of Summer. Což by nebyla úplně blbá volba, kdyby nepadaly výhružky o potemnění ve stylu Temného rytíře.

Top Shelf
S filmovými společnostmi se nebratříčkuji jen velká nakladatelství DC a Marvel. Šéfové nezávislého domu Top Shelf si také pojistili, aby se jejich komiksy dostaly k filmovým divákům. Spojí se s produkční společností Likely Stories, jejíž vedoucí Anthony Bregman produkoval třeba Věčný svit neposkvrněné mysli nebo Divochy (plakát k nim vytvořil Chris Ware).
Již v minulém roce vznikl film Náhradníci podle minisérie Surrogates, jinak Top Shelf vydává Alana Moora (Ztracené dívky, třetí řada Ligy výjimečných), Craiga Thompsona (Pod dekou), Jeffa Lemirea (trilogie Essex County) nebo Andyho Runtona (Owly). Bregman se k jejich tvorbě dostane jako první, aby si vybral, jestli něco použije pro stříbrné plátno nebo do televize.

Už teď víme, že vznikne adaptace komiksu Too Cool to Be Forgotten, o kterém jsme psali v souvislosti s loňskými Harvey Awards.

Divoši

1 komentář u „Filmové bubliny: Raimiho Spider-Man končí, Human Target začíná“

Komentáře nejsou povoleny.