Filmové bubliny: V televizi to bude síla

Powers

Soupiska Avengers, dva projekty spojené s Brianem Michaelem Bendisem, ukazují se Losers, špatná zpráva pro Loba, vizáž Green Lanterna a další.

Avengers
Hlavoun Kevin Feige z filmového Marvelu nastínil složení týmu. Potvrdil Iron Mana, Thora, Kapitána Ameriku, Nicka Furyho a počítá i s Hulkem.

Cape
Superhrdinům a maskovaným jedincům se začíná dařit na televizní obrazovce. Natolik, že už studia přichází s původními náměty. Například v připravovaném The Cape od NBC si bývalý policista navleče masku a plášť, aby očistil svoje jméno a mohl se znovu vidět se synem.

Captain America
Režisér Joe Johnston se rozpovídal. Film začne během druhé světové války, postupně se dostane do současnosti. Filmaři budou ignorovat 60. a 70. léta, budou se prý inspirovat původními komiksy a těmi nejaktuálnějšími. Mohl myslet jak Ultimates, tak řadu od Eda Brubakera.

Fire
Je název komiksu, který napsal Brian Michael Bendis na začátku své ukecané kariéry. 120strankový příběh vyšel už v roce 1993. Hlavním hrdinou je Ben Furst, student politologie, kterého naverbují do CIA. Má se účastnit projektu Fire, který dělá z obyčejných lidí bez předchozího výcviku perfektní zabijáky, ale ve skutečnosti jsou to spíš agenti bez minulosti. Adaptaci si napíše sám Bendis a musí myslet na to, že v hlavní roli bude mít Zaca Efrona. Hvězda Muzikálu ze střední možná není žádný Bourne, ale zato má v rukávu taneční čísla, kterými uzemní každého protivníka.

Green Lantern
Před 14 dny jsme psali, že se v Campbellově verzi objeví i Kilowog a Tomar-Re. Podle uniklého concept artu by mohly vypadat následovně, tedy celkem strašidelně:

Green Lantern

Lobo
Guy Ritchie nebude režírovat celovečerák s Lobem, raději se pustí do dalšího dílu úspěšného Sherlocka Holmese. Pochopitelné.

Losers
Vojenský tým Losers se v komiksech DC objevuje už někdy od 60. let minulého století, ale filmová adaptace pojede podle novější verze od Vertiga, kterou mezi lety 2003 a 2006 tvořili Andy Diggle a Jock. Scénář není nijak složitý. Skupinka Losers figuruje na seznamu CIA (na tom s lebkou a překříženými kostmi) a chce z něj zmizet. Tihle chlápci ale místo gumy používají raketomety a odstřelovací pušky. Což je zároveň hlavní náplň nového traileru.

Losers

Powers
Minule se z titulního obrázku zubili Živí mrtví, protože podle nich vznikne televizní seriál. A dalším komiksem, který bude mít místo sequelů sezóny jsou Bendisovy a Oemingovy Powers. Dvojice detektivů vyšetřuje vraždy, ve kterých jsou nějak zapleteni lidé se superschopnostmi, tedy superhrdinové nebo padouši. Představte si něco mezi Hrdiny, CSI a Sběrateli kostí (i díky podobě detektiva Walkera a herce Davida Boreanaze). Až na to, že tady se fakt nosí kostýmy.
Série Powers zaujala stanici FX (Shield, Plastická chirurgie), pilot napíše Kevin Falls. Podílel se na (po 13 dílech zrušeném) seriálu Journeyman o chlápíkovi, který nechtěně cestuje časem.

Scott Pilgrim
Premiéru bude mít 13. srpna. Popere se tak mimo jiné s Expandables, které napsal a režíroval Sylvester Stallone.