Muriel a obdélníková smrt

Kája Saudek 2011

Vydavatelství And The End začalo prostřednictvím Levných knih prodávat nástěnný kalendář s kresbami Káji Saudka z komiksů o Muriel na rok 2011. To, že je na obálce ukázka z „Oranžové smrti“ a vnitřek je vyplněný „Anděly“ by tak nevadilo, jako fakt, že formát kalendáře je obdélníkový a Saudkovy kresby jsou tak překomponovány a složeny z více stránek, což je dosti slušná čuňačina.

9 komentářů u „Muriel a obdélníková smrt“

  1. To by mi ani tak nevadilo, ale získání podkladů vypadá, že nascenovali špatně spasovanou tištěnou verzi Andělů. A pak to při tisku opět špatně spasovali. Je to dost nepovedené.

  2. Nevadilo? Když někdo překope kompozici zamýšlenou autorem, tak je to docela drsný zásah do díla.

  3. Celý kalendář je vytištěn z již tištěných věcí, všude je patrný rastr, nebo snaha o jeho odstranění. Tragikomičnost celého projektu spatřuji nejen ve svévolné kompozici zcela proti autorovu záměru, ale také v libovolné nepoměrové deformaci jednotlivých obrázků podle toho, jak bylo nutné výškový formát obrazem vyplnit. To, že je někde mezi jednotlivými poli bílá a někde podkladová barva, už je v takovém případě zanedbatelný detail.

  4. M@P: „..ani tak..“ samozřejmě, že se mi to nelíbí, ale z pohledu lajckého pozorovatele (který třeba nezná předlohu a nejni saudkofil) je pro mě výsledný dojem teď důležitější. …….. Beru to spíš jako propagaci.

  5. mě na tom fascinuje i celková mimořádně nevkusná grafická úprava…

  6. Kalendář jsem v ruce ještě neměl, ale podle Polygraphova tvrzení se zdá, že na průser roku máme zaděláno.

  7. …a ty barevné plochy kolem! Všechno špatně. No když tu máme Saudkománii, dalo se čekat že se budou někteří šikulové snažit na tom vydělat.

Komentáře nejsou povoleny.