Grant Morrison nezkazí žádnou zábavu. Vystupuje v klipu My Chemical Romance

Trailer k nové desce My Chemical Romance odhaluje víc, než by se na první pohled mohlo zdát. Chystané album Danger Days: The True Lives of the Fabulous Killjoys bude totiž propojené s novým komiksem lídra skupiny Gerarda Waye. Roli v hudebním klipu dostal i Grant Morrison.

Předkrm před singlem Art is the Weapon ukazuje podobu hrdinů a nastiňuje vizuální pojetí komiksu The True Lives of the Fabulous Killjoys. Opět je tu patrný vliv Granta Morrisona, se kterým se Way přátelil ještě v době, kdy sám u DC roznášel kafe coby začínající externista. Spojení s Doom Patrol či Invisibles ještě podporuje Morrisonovo obsazení do role záporáka.

Gerard Way a názvy
Way si libuje v dlouhých titulech. Na desce Life on the Murder Scene byly skladby „You Know What They Do to Guys Like Us in Prison“ nebo „I Never Told You What I Do for a Living“. Jednotlivé díly Umbrella Academy se jmenují třeba „The Day The Eiffel Tower Went Berserk“, „Brothers And Sisters, I Am An Atomic Bomb“ nebo „We Only See Each Other At Weddings And Funerals“.

Třiatřicetiletý hudebník a od roku 2007 také úspěšný scenárista prozradil už na loňském Comic-Conu, že se po Umbrella Academy chce ještě víc odvázat a složit poctu (těm lepším) komiksům devadesátých let. Na bláznivých příbězích fiktivní kapely Killjoys (ve skutečnosti existují hned dvě stejnojmenné punkové kapely) s ním spolupracuje Becky Cloonanová, která tvoří neoficiální gang tvůrců společně s Vasilem Lolosem a dvojčaty Fabiem Moonem a Gabrielem Bá (kreslíř Umbrella Academy).

Koncepční album vychází 22. listopadu, komiks by měl startovat ještě do konce roku. A poté se Way pustí do třetí sezóny Umbrella Academy s podtitulem Hotel Oblivion.

1 komentář u „Grant Morrison nezkazí žádnou zábavu. Vystupuje v klipu My Chemical Romance“

Komentáře nejsou povoleny.