Comics Centrum rozšíří produkci, tituly budou levné (UPDATE: Možná)

Nakladatelství Comics Centrum nelhalo, když anoncovalo zásadní změny. Mohly by dokonce výrazně ovlivnit celý komiksový trh v Česku.

Comics Centrum totiž naváže spolupráci se silným partnerem, lidovou sítí Levných knih, která má prodejny po celé republice a která má v názvu slovo levné.

Díky tomu se výrazně změní cenová politika nakladatelství. Komiksy za šest a více stovek korun budou minulostí, horní hranice bude od listopadu 399,-. To bude platit pro publikace v pevné vazbě, které Comics Centrum bude prodávat v běžných knihkupectvích, přes vlastní eshop a kamenný obchod v Praze.

Do Levných knih půjdou pouze brožované verze, jejichž cena nepřesáhne 149 korun. Levné paperbacky půjdou zakoupit taktéž přímo v obchodě nakladatele. S takovou cenou už může nakladatel konkurovat i nízkému kurzu dolaru a americkým eshopům, na které se často čeští čtenáři spoléhají.

Premiéru v síti 49 prodejen Levných knih tento týden obstará reedice Cesty do pekel, v listopadu budou následovat Parchanti a v prosinci westernový Jonah Hex.

Ve zprávě Comics Centra se dále objevuje pasáž o rozšířeném edičním plánu. Nakladatel neuvádí, v jakém časovém horizontu mají čtenáři tyto tituly čekat, ani v jakém stádiu jsou přípravy:

Díky této avizované změně připravujeme větší množství nových titulů: Red, Hard Boiled, Unknown Soldier, Locke & Key, Ronin, Goon, American Vampire, Uncle Sam, Greek Street, Other Side, Nola a další. Plánujeme samozřejmě pokračovat i ve stávajících sériích (Hellboy, Ú. P. V. O., Conan, Sin City, Parchanti).

Tedy poměrně vytříbený mix klasiky s moderními sériemi.

UPDATE 27.10.: Večer ze stránek Comics Centra zmizela původní zpráva a nahradilo ji oznámení: „Omlouváme se všem, ale jsme nuceni naše původní oznámení odstranit a dementovat.“

UPDATE 1. 11.: Comics Centrum hlásí, že muselo zprávu stáhnout opět z obchodních důvodů. Jejich plán ale rozhodně není ztracený, situace se řeší.

10 komentářů u „Comics Centrum rozšíří produkci, tituly budou levné (UPDATE: Možná)“

  1. Panejo, tak to je moc prijemna zprava. Parchanti i Jonah Hex jsou pro me jasna koupe, jakmile se to objevi, a urcite asi zacnu kupovat i Hellboye, U.P.V.O. atd. Nadhera:o)

  2. Update 28.10. NEBUDOU! Vynikající reklama zdarma. Václav Dort je guru českého komiksu a umí v tom chodit:)

  3. Nevim nevim, ale mně nepřijde jako super reklamní krok nejdřív fanoušky navnadit a pak se jim vysrat do ksichtu. Ale co, já asi do prodejního průmyslu tolik nevidim.

Komentáře nejsou povoleny.