Volemanovi se přihodí luxusní soubor. Bude nejvyšším komiksem roku

Zítra opouští tiskárnu sebrané Volemanovy příhody, které jsou díky svému provedení lahůdkou nejen pro volefany. Eskapády holešovického hrdiny si můžete přečíst i na Komiksáriu, ale to rozhodně nebude takový zážitek, jako když rozevřete publikaci o rozměru 26 x 42 centimetrů. Volemanovy příhody původně vycházely od roku 2008 v sobotním vydání Deníku, soubor zachová novinový rozměr a ještě k němu přidá tisk na polokřídu.

Mezi obálku od Adolfa Lachmana a zadní stranu od Jiřího Gruse, kde je odhalena i cena Volemanových trenýrek, se vešlo všech dvaatřicet příhod, jednostránkový úvod, pětistránkový – ilustracemi špikovaný – rozhovor s autorem a osmistránková galerie, do níž přispěli komiksem nebo vlastní vizí Volemana Michal Bednář, Petr Včelka, Mostrkabareti, Nikkarin, Branko Jelinek, Lela Geislerová a Tomáš Kučerovský (viz ukázka).

Adéla Tlachačová ve spolupráci s Analphabet Books si za to účtují 150 korun. To i palička na maso stojí víc.

Ukázky následují.

Příspěvek Tomáše Kučerovského

Zadní strana

11 komentářů u „Volemanovi se přihodí luxusní soubor. Bude nejvyšším komiksem roku“

  1. Mně se ta obálka nelíbí. Voleman je tam nějakej divnej a zdeformovanej a vlastně se to k tomu vůbec nehodí. Měl si to nakreslit sám Jirka

  2. Jo, s tím celkem souhlasím. Lachmana jinak žeru, ale tohle mě taky moc nejde pod fousy.

  3. Tu paličku by měl mít dál od huby, takhle to vypadá, že ji chce sežrat :). Jinak se mi ale docela líbí, až na ty až moc reálný oči :)

  4. Mně se to místo u pusy líbí nejvíc, našeptává jí. Je něco mezi ním a paličkou, co nikdo jiný nemá vědět :)

  5. Tak to si asi pleteš, Voleman podle mích informací úchyl není… :)

  6. Ády jsem se na to neptal, ale osobně si tu obálku interpretuju jako zobrazení Jirkova návratu do podkrkonošské divočiny :)

  7. Souhlas s Nikkarinem, ale zaroven i P. Vcelkou.
    Trosku se obavam galerie. Cene se mi ani verit nechce.

Komentáře nejsou povoleny.