Comics Centrum odemyká dveře hororové sérii

Ediční plán Comics Centra pro letošní rok načne hororová série Locke & Key, kterou kreslí Gabriel Rodriguez a píše spisovatel Joe Hill (Černá krabice, Rohy), toho času syn Stephena Kinga. Z podtitulu prvního souboru Vítejte v Lovecraftu je dost jasné, jakých dalších autorů si považuje.

České nakladatelství si zaslouží palec nahoru za výběr originální a moderní série, u IDW ji začali vydávat v roce 2008 a ještě neskončili. Momentálně se podle ní natáčí i televizní seriál pro stanici Fox. Řadu nominovanou na Eisnerovu cenu a oceněnou British Fantasy Award si Hill rozplánoval na tři dějství, soubor Vítejte v Lovercarftu je jejich prologem. Hlavní hrdinové jsou jak z klasické kingovky – děti, které čelí něčemu nadpřirozenému a hrůznému.

Podívejte se na ukázky

Poté, co jim byl zavražděn otec, se sourozenci Lockeovi se svou matkou přestěhují do rodinného sídla Keyhouse. Protože nejmladší Locke nečetl Koralínu, prozkoumává starý dům a objeví dveře, které oddělí jeho duši od těla. Z nápravného zařízení mezitím za pomoci tajemné bytosti unikne náctiletý vrah pana Locka a namíří si to směrem Keyhouse. Další události už se nehodí prozrazovat, nicméně Hill dál buduje celý systém dveří a klíčů, které majitelům propůjčují roztodivné schopnosti.

Zámek a klíč se již dříve objevil v plánech Comics Centra, na stejném seznamu s tituly American Vampire, Goon, Greek Street, Hard Boiled, Other Side, Red, Ronin, Uncle Sam nebo Unknown Soldier.

Na českém vydání komiksu Zámek a klíč se začalo pracovat, dál vás budeme informovat minimálně přes náš nápomocný sloupec se zprávami z Twitteru.

5 komentářů u „Comics Centrum odemyká dveře hororové sérii“

  1. Nějak si nemohu pomoci, ale tohle tam určitě protlačil MdS ;-)

Komentáře nejsou povoleny.