Odpojeno. Spojeno! 2007 – Architektura a komiks

Cyklus Odpojeno. Spojeno! je jedním z kurátorských projektů CCEA [www.ccea-info.org] usilující o propagaci mladé architektonické generace a propojování architektury s jinými uměleckými obory.
Kurátoři pokaždé vybírají z aktuálních architektonických diplomových prací, které byly obhájeny na všech českých vysokých školách architektonického zaměření. Z přibližně stovky projektů, jež se každoročně sejdou, tentokrát prošlo přísným sítem půl tuctu prací. Na výstavě budou prezentovány prostřednictvím modelů, namluvených autorských komentářů a malých katalogů s technickou zprávou, výkresy a vizualizacemi.
Letošní komiksový ročník cyklu navazuje na tři předchozí: Architektura a animace (2004), Architektura a reklamní fotografie (2005) a Architektura a DJing (2006). Ke spolupráci na výběru a oslovení tvůrců byli přizváni kurátoři Tomáš Prokůpek a Tomáš Hibi Matějíček, vlastní tvorby se ujali Lela Geislerová, Jiří Grus, Jiří Zimčík, Karel Jerie, Jan Bažant a Petr Včelka. Úkolem autorů komiksů bylo reagovat na zvolený architektonický projekt a vytvořit šestistránkové samostatně fungující dílo, které bude součástí výstavy.
Výstava Odpojeno. Spojeno! 2007 – Architektura a komiks se uskuteční v prostoru Českého centra Praha, Rytířská 31, vernisáž proběhne 21. března 2007 v 19.00, celá přehlídka potrvá do 13. dubna 2007. Výstavu doprovází katalog se všemi komiksy, na vernisáži bude k mání za zvýhodněnou cenu.
Další informace naleznete v [tomto pdfku].

os2007.jpg