Comic Strip Masterpieces

Milovníci starých komiksových stripů mají poslední dobou spousty důvodů k radosti. Jejich oblíbené komiksy vycházejí jeden za druhým a v krásně provedených reedicích. Pro ty, co kouzlu komiksových pionýrů ještě nepropadli, nachystali jejich vydavatelé háček s pořádnou žížalou. Ukázky ze svých komiksů, jako jsou Gasoline Alley, Dick Tracy, Krazy Kat, Little Nemo in Slumberland, Terry and the Pirates, Flash Gordon, Yellow Kid, Peanuts či Popeye, vydali ve formě novin, kde je na každé stránce ukázka z komiksu i s doprovodným textem. Na projektu se společně podílí Drawn and Quarterly, Fantagraphics, Checker Publishing a IDW. Přestože jsou noviny k dispozici jen v amerických comicshopech, jsou pro našince dostupné alespoň na internetu ve formátu pdf.

Comic Strip Masterpieces

2 komentáře u „Comic Strip Masterpieces“

  1. Úsměvná je větička „This book contain images that may be considered racially and ethnically offensive by today’s standards.“ u Žluťáska a Malého Nema. Že by se vydavatel bál stejného humbuku jaký byl kolem Tintina v Kongu?

  2. Škoda že nejsem karikaturista, nakreslil bych zeměkouli a na ní přitlučenou lepenkovou ceduli s nápisem: “This planet contains images that may be considered racially and ethnically offensive by today’s standards.”
    :-)

Komentáře nejsou povoleny.