Krakatit bouchne za rok, Pán času za čtvrt

Trojice příjemných zpráv přichází z tvůrčí úderky Hurá.cz: přestože někdejší knihkupectví Krakatit (dnes Netopejr) už nakladatelství Talpress neprovozuje, stejnojmenný komiks, vytvořený Honzou Bažantem na jeho objednávku nakonec vydá. Snad už reálné datum zní: leden 2009.

Hza Bažant: Krakatit (náhled)

Odměněni budou i fanoušci Pána času: na dlouho (dva roky) očekávaném druhém dílu se pracuje, nicméně před jeho dokončením bude možné do jeho světa nahlédnout v divadelním představení Pán času – Tyranie okamžiku. To bude mít premiéru nejprve 11. a 12. dubna ve Švandově divadle, od května pak na lodi Tajemství bratří Formanů. (Výtvarná polovice Pána času Hza Bažant má vystudovanou scénografii a za sebou realizace pro Disk, Ypsilonku nebo ústecké Činoherní studio, takže v jeho autorském pojetí jistě bude nač se těšit.)

Samorost: Spisovatel (náhled)

A zprávička do třetice: po někdejší Červené karkulce Karla Jerieho nebo Zemi tří úsměvů Lewise Trondheima – a po notně kostrbatých agitkách poslední doby – hostí od prosincového čísla streetpaper Nový prostor bezdomovecký komiksový strip Samorost, pod nímž jsou opět podepsáni autoři Pána času Filip Novák a Hza Bažant.

2 komentáře u „Krakatit bouchne za rok, Pán času za čtvrt“

  1. Podle všeho existuje jistý nesoulad v trojúhelníku vydavatel-scénárista-kreslíř. Tudíž práce postupují pomalu a vydání je stále v nedohlednu. Bohužel.

Komentáře nejsou povoleny.