Výstava Český komiksový plakát v České Lípě

Po nedávné expozici z díla Honoré Daumiera bude Česká Lípa hostit další komiksový projekt: výstavu Český komiksový plakát. Pod touto hlavičkou jsou k vidění plakáty jak ke knihám, tak k výstavám, filmům, divadelním představením, ba i k DVD; plakáty, obsahující přímo komiksové pasáže, i ty, které využívají jen některých jeho prvků; plakáty, související přímo s komiksovými projekty, i ty, v nichž designer nad docela jiným tématem jen sáhl po komiksové výpůjčce; plakáty komerční“ i „neziskové“. Výstava představuje tvorbu jak výtvarných klasiků (Saudek, Born, Šalamoun, Hlavatý), tak komiksových výtvarníků ryze současných (Vladimir 518, Karel Jerie, Hza Bažant).

Vernisáž se odehraje v pátek 20. 6. od 17:00 v galerii Vlastivědného muzea v České Lípě, nám. Osvobození 297. Výstavu produkuje občanské sdružení na podporu komiksu SEQENCE o.s., a výstavu zahájí jeho předseda, Tomáš Hibi Matějíček.

Pozvánka na výstavu Český komiksový plakát v České Lípě (náhled)

4 komentáře u „Výstava Český komiksový plakát v České Lípě“

  1. Hele, není tam chyba na tom plakátu? Místo „do“ by tam mělo být „od“ 20. června, ne?

  2. Eh, touché! Napíšu Muzeu, i pozvánky už nejspíš budou dávno rozeslány. Ja myslím, že „do“ by mělo platit (protože „od“ je od vernisáže), ale že tam dali špatné datum :-)

Komentáře nejsou povoleny.