Alois Nebel na trati

Rozostřený nádražák Alois Nebel dál táhne drezínu svého života po příhraničních kolejích. Po úspěšném patnáctimilionovém grantu pro jeho filmové zpracování (k němuž Aktuálně.cz přineslo trailer a KoCoGeL.info ukázky z rotoskopie – animovaného převodu z hraného podkladu) se vrací jeho „ilustrované povídky“ z přílohy Reflexu, tentokrát v sebrané knize s názvem Na trati. Vernisáž nebelovské výstavy, křest knihy a koncert „2D komiksová lo-fi kapely“ The Bombers se odehraje ve čtvrtek 25. 9. od 19 hodin v pražské galerii 35m (viz pozvánka).

Alois Nebel: Na trati (náhled)

12 komentářů u „Alois Nebel na trati“

  1. Asi by se ale melo zminit, ze je to to nejhorsi, co v ceskem komiksu vzniklo (vedle Hana & Hana) – odvar z odvaru, nuda nud.

  2. Já bych chtěl, aby vyšlo souhrnně Pandemonium od Tichýho syndikátu…

  3. Souhlasím s Lilly – je to průser. Byl to průser. Bude to průser. A až vyjdou tzv. stripy z Respektu, bude to ještě horší. Hlasuju pro Pandemonium!

  4. Kup si, pokud už máš tu neodolatelnou touhu, buď celou trilogii v jednom, anebo jen první díl (ostatní mají dost sestupnou tendenci). „Na trati“ jsou vejškrabky, snaha o jakousi aktuálnost, využití a vyždímání Nebela za každou cenu a se vším všudy. Zbytečně, navíc za cenu zalíbit se. A asi to nejpodstatnější – absolutně se to míjí se stripem, a absolutně to není vtipné ani tzv. kultovní: to jen PR oddělení všech zúčastněných pracuje na plné obrátky.

  5. to Mj: vypadá to, že budeš zřejmě „taky“ autor komiksů:-) Včera jsem si NA TRATI koupila a nic tam o „stripech“ není. Jsou to „kreslené povídky“, krátké a kupodivu většinou zdařile pointované příběhy, spíš mikropříběhy. A taky je tam hned na začátku vysvětlen vztah mezi Na trati a celou nebelovskou trilogií (kterou mám ráda). Takže s PR to nemá nic společného. A vtipné to je, musíš jen mít smysl pro trapnou nadsázku. Howgh.

  6. to lola: díky za názor – přesto mi celé tančení kolem Nebela vadí (ale zároveň ať si dělají, co chtějí a co umí – např. Jaromír 99 se na sérii naučil celkem i kreslit). V Reflexu a nyní i Respektu je to dle mého jen ukázka přešlapování na místě a hodně udýchané nemohoucnosti. A trapná nadsázka je dle mého asi něco úplně jiného než Wachek a spol.

  7. no jestli je tam to co vycházelo v reflexu, tak jsem pár dílů viděl, a neoslovilo mě to…

  8. taky zastávám názor, že Alois Nebel ve stripové formě příliš nefunguje

  9. Výpisek z časopisu Týden:
    NA TRATI ….Alois Nebel je tu spíše přihlížejícím glosátorem, nejčastěji je hlavním hrdinou kšeftař, hulvát a protiva Wachek, jemuž ale právě tyto vlastnosti pomůžou k postavení pražskými intelektuály obdivovaného naivního výtvarníka. Některé stripy vycházely z konkrétních reálií let 2004-2007, takže tu najdeme odkazy na Jiřího Paroubka nebo volbu papeže, ale nic není s aktualitami svázáno natolik pevně, aby to ztrácelo smysl a vtip. Mnohé historky by Švejk klidně mohl dávat k dobru…

  10. Výpisek z čehokoliv z Týdnu, co se týká komiksu, je nerozum.

Komentáře nejsou povoleny.