Lucie Lomová opět v akci

Lucie Lomová bezpochyby patří k nejpracovitějším autorům v českém komiksovém rybníce. U nakladatelství Práh vydala stostránkový soubor Zlaté české pohádky, ve kterém do komiksové podoby zpracovala pět známých vyprávění ze sbírek Karla Jaromíra Erbena – Dlouhý, Široký a Bystrozraký, Rozum a Štěstí, Dvojčata, Obuchu, hýbej se a Otesánek. Znovu přitom prokázala svůj cit pro vizuální naraci i práci s barvami.
Vedle toho autorka použila komiksové postupy ve výtvarném doprovodu k dětské knize Standa a dům hrůzy (pozvánka na křest v sobotu 13. v Divadle v Dlouhé), kterou pro vydavatelství Andreje Šťastného napsal Arnošt Goldflam, nositel ceny Magnesia Litera za nejlepší knihu pro děti a mládež. Lomová příběh doprovodila celostránkovými i menšími ilustracemi, jež jsou členěny do tradičních komiksových polí a díky rozfázování dramatických momentů dodávají knize na dynamice.
Současně vyšla kniha O bílých slonech z pera Ireny Douskové, kterou rovněž doprovázejí kresby Lucie Lomové. Zde už je souvislost s komiksem poměrně volná, ale přece jen se najde – Irena Dousková totiž pro kreslířku pravidelně píše scénáře ke každoročnímu vánočnímu komiksu v Instinktu.

lomo_pic.png

pohadky_dsb_20_thumb.jpg pohadky_dvojcata_13_thumb.jpg

pohadky_obuch_05_thumb.jpg pohadky_otesanek_03_thumb.jpg

pohadky_rozum_02_thumb.jpg

standa_3-kasparek_thumb.jpg standa_5-bezici_thumb.jpg

sloni_4-louka_thumb.jpg sloni_5-pradlo_thumb.jpg

12 komentářů u „Lucie Lomová opět v akci“

  1. Problém s Pohádkami je, že mají dosti nehezkou obálku. Vnitřek už je ale o něčem jiném. A taky se teď dají sehnat v některých knihkupectvích za polovic.

  2. Skoro bych uvítal komiksové zpracování některých méně profláklejších pohádek… I když „Dvojčata“ mi nic neříkají. No, mně toho rodiče v dětství moc nepřečetli :).

  3. M@P: V jakých knihkupectvích? :-) Sleva 50% by bodla ve vánočním čsse… Díky moc za odpověď

  4. Vašek: Já to viděl v nějakém katalogu a pak u Barviče v Brně, ale víc ze své děravé hlavy nedostanu. Snad jestli to nejsou ta Rodinná knihkupectví.

  5. mne pridu jedine podarene tie ilustracie na konci.o bielych slonoch
    to by som si kupil:!)

  6. markotapko: Ty se mi taky líbí, plus bych k nim přiřadil ještě ten druhý černobílý. Ten mě dostal, obzvláště ksichty.

  7. M@P: Ok :-D Teda i kdyby to bylo oněch 50%, do Brna bych pro to asi nejel. Ale i tak dík za info ;-)

  8. Pohádky jsem viděl a přijdou mi kresebně jako to nejelpší, co paní Lomová z komiksu zatím vytvořila. Takže se těším na její další věci.

  9. Mně se pohádky výtvarně taky moc líbí. Když někdo ovládá kolorování klasickými akvarelkami, vždycky mě to potěší.

Komentáře nejsou povoleny.