AARGH! a Sýpka na Crweconu

Revue AARGH! dostala na Crweconu k dispozici blok od 11.30 do 12.30 a v jeho rámci proběhnou hned dva křty nových publikací. Nejprve bude představen katalog Návraty Komety, jejž redakce AARGH!u připravila ke stejnojmenné komiksové výstavě v Brně. Celobarevný sborník o 76 stranách formátu A4 obsahuje deset uzavřených příběhů z dílny Michala Bednáře, Jana Gemrota, Jiřího Gruse, Tomáše Chluda, Štěpána Kopřivy & Jána Lastomírského, Tomáše Kučerovského, Nikkarina, Vladimíra Strejčka, Václava Šlajcha a Jiřího Zimčíka.
Dále bude pokřtěna novinka vydavatelství Sýpka vedeného Tomášem Chludem. Album Safari pláž vytvořil německý scénárista a kreslíř Mawil, kterého v českém prostředí poprvé představil sborník AARGH! už před třemi lety v krátkém příběhu Léto na pláži. Ani v novém Mawilově počinu o rozsahu 80 stran nebude nouze o krásné dívky, jemný ironický humor a atmosféru pomalu mizejícího léta. Safari pláž se dočkala vydání v Německu, Americe, Francii a Španělsku a u nás zároveň bude jednat vůbec první překlad německé komiksového alba.
Vedle toho redakce AARGH!u prozradí něco informací o dalších dvou publikacích, jež chystá do konce roku, a o svých nakladatelských plánech pohovoří i Tomáš Chlud.

bednardracilet.jpg

mawilplaz.jpg