Rock a pop od Sama Kietha

Šestačtyřicetiletý výtvarník a scénárista připravuje pro DC tři projekty. Naposledy s nakladatelským domem spolupracoval na minisérii Batman/Lobo: Deadly Serious (2007), ale neslyšel příliš kladných ohlasů. Přesto se k postavám vrací.
Na začátku listopadu vyjde první část dvoudílného příběhu Lobo: Highway to Hell, což je takový rockový projekt. Název odkazuje ke stejnojmennému albu od AC/DC a scénář napíše kytarista heavy metalové kapely Anthrax Scott Ian. Členové kapely se ke komiksům přihlásili v roce 1987 písní I Am the Law oslavující Soudce Dredda. Sám Ian vypadá jen o trochu míň drsně než Lobo, kterého tentokrát pošle proti Satanovi.
Hned začátkem příštího roku se Kieth stane dirigentem řady Batman Confidential. Ta se vrací na začátek Batmanovy kariéry, příliš si neláme hlavu s kontinuitou a často rotuje tvůrčí týmy. Kieth převezme taktovku od jubilejního 40. čísla a mávat s ní bude čtyři sešity. Batman bude mávat ušima, aby zastavil záhadného vraha bezdomovců v zasněženém Gothamu. Třeba si zahostuje Maxx. Asi bychom se nezlobili, kdyby Kieth kvalitou navázal právě na něj nebo crossover Wolverine/Hulk, který také vyšel v českém překladu.
O posledním komiksu víme jen to, že půjde opět o Batmana a vyleze v roce 2010.

batman-confidential.jpg

highway-to-hell-obalka.jpg

highway-to-hell-ukazka.jpg

2 komentáře u „Rock a pop od Sama Kietha“

  1. Je na čase tu uvítat nového redaktora Lukáše Růžičku. V nejbližších dnech se můžete těšit na neutuchající řadu novinek, tak ať ti to Lukáši vydrží!
    A taky je tu první novinka s Lobem v dějinách Komiksária :).

  2. sam keith je můj oblíbený kreslíř. ovšem jeho příběhy jsou krapet halucinogenní a ujeté:) jsem zvědav jestli se v těch nových také objeví jeho oblíbené pubertální holčičky .no asi nejvíc ulét mi od něho přijde zero girl

Komentáře nejsou povoleny.