Příští rok přiletí fantasy Dragonero

Dragonero

Nakladatel Sergio Bonelli se roku 2007 rozhodl, že kromě osvědčených sérií (např. Tex, Dylan Dog, Martin Mystère apod.) začne vydávat i grafické romány. První z nich byla klasická fantasy Dragonero, po ní následoval thriller Oči a temnota (Gli occhi e il buio) a scifi Sigma.

Námětem Dragonera je boj proti silám zla, které ohrožují fiktivní říši zvanou Impérium. Ta je od Dračí země oddělena mohutnou hradbou, která se však začíná postupně hroutit. Mág Alben povolává na záchranu Impéria „technokrata“ Myrvu, válečnici Ecubu, obra Gmora a zvěda Iana Aranilla. Jak se tito hrdinové vyrovnají se silami zla a zda se jim podaří porazit tlupy ďábelských Painerů, dozví se zvědavý čtenář již brzy na stránkách tohoto 256 stránkového příběhu. Je vám tento námět v něčem povědomý? Nic bych za to nedal, že autoři hledali inspiraci u Pána prstenů.

Scénář komiksu napsali společně Luca Enoch (*1962; pracoval pro Bonelliho na sériích Legs Weaver, Lilith a Gea a u kritiků si získal jméno svým nekomerčním komiksem Sprayliz) a Stefano Vietti (*1965; psal pro Bonelliho scénáře k sériím Nathan Never, Legs Weaver, Jonathan Steele, Zona X e Martin Mystère; spolupracuje s týdeníkem Il Giornalino); příběh nakreslil Giuseppe Matteoni (*1969; pracoval jako archeolog v Izraeli a kromě komiksů se věnuje také fotografování, kreslí storyboardy a navrhuje webové stránky).

Dragonero vyjde příští rok v nakladatelství Crew. Jeden exemplář bude stát pravděpodobně 380 Kč.

Dragonero ukázka 1 Dragonero ukázka 2 Dragonero ukázka 3

10 komentářů u „Příští rok přiletí fantasy Dragonero“

  1. keďže Dragonero prekladám, tak si dovolím pár opráv k infu: Impérium bude Císařství. postavy sú Technokratka Myrva, zlobr Gmor. a nie sú tam tlupy Paineru, ale Algentov.

  2. Paradox – opravdu odpudivá obálka, zatímco vnitřní kresba na mě působí fantasticky. Rozhodně to vypadá zajímavě.

  3. jj, takhle hnusnou obálku aby člověk pohledal. ukázky naopak vypadají labužnicky.

  4. Děkuji Keramovi za upřesnění. Takhle to dopadá, když někdo (tj. já) slepě uvěří internetu. Zarkoff

  5. Veľmi podarená kresba. Autor je pán grafik. Obálka, napriek farebnosti, vyznieva trochu nepresvedčivo . To už tam mohli radšej dať koláž z panelov čo sú v komixe.

  6. Uvidíme, jestli bude mít Crew možnost sáhnout i po jiné obálce. Tahle se, zdá se, nechytá.

Komentáře nejsou povoleny.