zMOTali jsme nové komiksy

Ještě na letošním KomiksFEST!u vytáhlo nakladatelství Mot ruku z hrobu a drželo v ní dvě komiksové laskominy. Až čas ukáže, jestli to byla poslední křeč nebo záchvěvy života. Každopádně cestopisná jízda Bosenského plackopsa v symbiotické spolupráci Maxe Anderssona a Larse Sjunnessona si zaslouží zmínku, už jen kvůli dvoustranám naládovaným zvracejícími kočkami, smrtícími zmrzlinářskými auty a dalšími punkovými zvrácenostmi. Podle trochu jiných not hraje pohodový humor v komiksu Zpátky na zem aneb Opravdový život od Manu Larceneta, obě publikace jsou však širokoúhlé placky.

Jinak byl i tento týden nesmírně bohatý na novinky, předvánoční trh se musí krmit, až se police knihkupců prohýbají. BB/art spustil vědro do zdánlivě nevyčerpatelné studny Vertiga a opět něco vylovil – série DMZ patří k naprosto současným, stále vycházejícím sériím. Zato sebrané příběhy neandrtálců Seka a Zuly od nebožtíka Miloslava Švandrlíka se vrací, aby se pokusily oslovit mladou generaci.

A pak jsou tu samá pokračování. Albatros vydal Tintinovy První kroky na Měsíci, předcházející díl rozebral Zarkoff zde. Z Arga přišel druhý Muminek, v plánu je celá pentalogie. Zoner Press potřetí otevřel Dveře chaosu od TokyoPopu. Ačkoli na regálech s asijskou produkcí panuje díky ďábělskému tempu vydávání obdobný chaos, na ten opravdu zajímavý a důležitý titul se stále čeká.

Simpsonovi se nad vše povznesli na létajících kobercích, již ve čtvrtém českém svazku Simpsoráma.

Bosenský plackopes, Zpátky na zem