Češi zabodovali v Makedonii

První strana komiksu Boží klid

Kreslíř Michal Petrus a scénárista Viktor Šauer si z makedonského města Veles, kde se letos konal sedmý ročník akce Comic Showroom, odvezli druhé místo za komiks Boží klid. Šestistránkový černobílý příběh o boji s rámusem vyšel také ve sborníku Comic & Manga Book 3. Lepší bylo podle porotců jen srbské duo Srdjan Nikolic/Marko Stojanovic, které získalo kromě titulu Golden Comic také 200 euro. Druhé místo je bez finanční odměny.

Autoři českého komiksu přispěli například do BubbleGunu #2 kraťasem Břečťan. Petrus na internetu vystupuje pod pseudonymem DevCageR (web) a v současnosti kreslí komiks G2R: Tajemná hra pro dětský časopis 21. století JUNIOR.

Ukázka z G2R

4 komentáře u „Češi zabodovali v Makedonii“

  1. gratulace autorum!!!  ja se o tomhle komiksu s devcagerem bavil a priznal se mi, ze na ten kousek neni uplne pysny a ze nechape jak mohl zrovna tenhle kratas vyhrat druhou cenu. urcite ma za sebou lepsi kousky, ale je na sebe asi priliz sebekriticky. je dobre ze porotci meli jiny nazor. stejne jako ja!

  2. Přesně tak – Dev pořád, že je to jeden z těch horších, ale pro mne je to též to nejlepší, co zatím s Viktoerem udělali, nemůžu si pomoct ;)

  3. toebisash: ja si to take myslim! ale on asi myslel po graficke strance

Komentáře nejsou povoleny.