Filmové bubliny: Bryan Singer bude učit mladé X-Meny, Iron Man 2 machruje v první upoutávce

X-Men: First Class, obálka prvního sešitu od Marka Djurdjevice

A to není všechno. Předkračování Třístovky má název a nebude to 299. Na nových plakátech Kick-Ass se ukazují Big Daddy a jeho dcera Hit Girl. Adaptace Ellisova komiksu Red nabírá další herce.

Iron Man 2
Virální kampaň odhalila první teaser. Začíná scénkou u soudu, kde ze sebe Stark dělá ještě většího šaška, než jsme čekali. Pak už je to více méně klasika jako z prvního dílu – trocha flirtu se sekretářkou, nástup padoucha, který napodobuje Starkovu technologii, probleskne tu ale taky ultimate verze Nicka Furyho a Black Widow v těsném obleku. A především Rhody Rhodes dostál svému slibu „Next time, baby“ a v brnění War Machina pomáhá Iron Manovi kosit nepřátelské roboty.

Přesto to ještě není takový nářez, jaký nabízí jmenovaný arzenál. Roztříštěný teaser láká na všechno, ale spoléhá na to, že diváka odrovná jeden „cool“ pohled Samuela L. Jacksona a „hot“ póza Scarlett Johanssonové. Podívejte se například na You Tube.

Kick-Ass
K plakátům z minula přibyla dvojka Big Daddy a Hit Girl. Stejně jako u Red Mista, i jejich obleky se liší od komiksu. Hromotluk Big Daddy se tak proměnil v amatérského Batmana.

Kick-Ass Kick-Ass

Red
Adaptace komiksu Warrena Ellise a kreslíře Cullyho Hamnera má premiéru 19. listopadu 2010. Hlavní roli agenta, na kterého z nějakého důvodu zaútočí zabiják s high tech udělátky, hraje Bruce Willis. Po Náhradnících se tak představitel Johna McClanea opět ukáže v adaptaci komiksové minisérie.

Jeho parťáky a nepřátele hrají Morgan Freeman, Helen Mirrenová, John C. Reilly, Mary-Louise Parkerová, Julian McMahon, Ernest Borgnine, Richard Dreyfuss a Brian Cox. Posledním, kdo se přidal do party, je James Remar, kterého nejvíc diváků zná ze seriálu Dexter, kde hraje otce hlavního antihrdiny.

Xerxes
Snyderova adaptace Millerova komiksu 300 dokázala i s dospělým eRkovým ratingem vydělat sedminásobek svého rozpočtu a brzy se začalo mluvit o pokračování. Což si fanoušci komiksu nedokázali moc představit, vzhledem k tomu, že Leonida v závěru pokropily rychlé šípy.

Nakonec bude z Millera čerpat i předkračování, dvaapadesátiletý autor Sin City nebo Návratu temného rytíře pracuje na novém grafickém románu Xerxes. Děj se vrátí o deset let dozadu a místo Thermopyl se bude bojovat u Marathonu. Peršany vedl Dareios I., jeho syn Xerxes se ujal vlády až čtyři roky po bitvě. Přesto po něm Miller pojmenoval celý příběh a pravděpodobně historii překroutí k panelu svému.

Nevíme, jestli se vrátí režisér Zack Snyder, stejně tak neznáme datum premiéry. Miller dokončil scénář a začne malovat, předtím ještě pracoval na sólovém komiksu Batman vs. Osama Bin Laden a s Jimem Lee měli plné ruce práce na sérii All Star Batman and Robin the Boy Wonder.

X-Men Origins: First Class
Bryan Singer se vrací k X-Menům. Režisér, který natočil první a druhý díl a stál tak na začátku komiksového boomu, mutanty opustil, aby se vydal na Krypton. Na premiéře Avatara prozradil, že se upsal připravovanému preqelu X-Men Origins: First Class. Scénář píše Jamie Moss, jeden ze scénáristů kriminálky Street Kings.

Do filmové řeči převede komiks od Jeffa Parkera, jehož první série vycházela od září 2006 do dubna 2007. Odehrává se v době, kdy profesor Xavier a Magneto ještě drželi basu, Cyclops teprve pomrkával po Jean Greyové a Beast nevypadal jako divoký Na´Vi. Součástí týmu je také adolescentní Iceman, který patřil k mladým studentům Xavierovy školy už v původní trilogii.