AARGH! 9 dorazil do přístavu

AARGH! #9

Počátkem tohoto týdne se naplno rozjela distribuce 9. čísla AARGH!u. Jeho obsah je vepsán už v motivu z obálky, na které se setkává český vodník s mořskou pannou z městského znaku Varšavy.

Polská část sborníku obsahuje 6 krátkých komiksů (Przemek Truściński, Jakub Rebelka ad.), esej Michała Słomky o současném stavu polské scény, rozhovor s Grzegorzem Rosińským, kde mimo jiné zazní nové informace o jeho spolupráci s Kájou Saudkem, a text o polské předválečné sérii Nezaměstnaný Froncek, jež se z části odehrávala na českém i slovenském území.

Český komiks v tomto čísle zastupuje Lucie Lomová, Lela Geislerová, Františka Lachmanová, Jiří Grus, Tomáš Kučerovský, Václav Šlajch a mnozí další. Jiřímu Zimčíkovi se redakce podívala na zoubek v rozhovoru Tichý návrat do hluku, Jiří Winter-Neprakta vzpomíná na své komiksové aktivity a článek o Heleně Bochořákové-Dittrichové připomíná autorku, která se věnovala tvorbě dřevorytových románů.

Neotřelý pohled na tradiční domácí témata přináší českokanadský tvůrce Marek Čolek, jenž je vedle příběhu Vodník a Rusalka také autorem obálky. A mezinárodní skladbu 9. AARGH!u doplňuje čtveřice komiksů z Německa a bývalé Jugoslávie.

AARGH! #9 - ukázka AARGH! #9 - ukázka AARGH! #9 - ukázka

AARGH! #9 - ukázka AARGH! #9 - ukázka AARGH! #9 - ukázka

1 komentář u „AARGH! 9 dorazil do přístavu“

Komentáře nejsou povoleny.