Americká pošta vydá známky se známými stripy. K olíznutí budou Calvin s Hobbesem i Garfield s Oddiem

Americké známky se známými stripy

Pro případ, že byste v roce 2010 narazili na ohrožený druh papírových dopisů, vás americký poštovní úřad vybaví stylovými známkami. V březnu vydá poctu Billu Mauldinovi, který během druhé světové války kreslil příběhy Willieho a Joa. Humorista a novinář byl dvojnásobným držitelem Pulitzerovy ceny. Maldinův životopis můžete najít na českých webech zabývajících se vojenstvím, v roce 1991 vyšla v nakladatelství Fénix jeho kniha Na frontu doprovázená kreslenými vtipy.

V červenci dostanou prostor klasické stripy. Beetle Bailey je válečný strip (začal vycházet v roce 1950), ve kterém se titulní hrdina pouští do bojové vřavy s vervou Haškova Švejka. Většinu akcí prospí a práci se vyhýbá.

Denise the Menace se v animovaném seriálu Denis – postrach okolí dostal i na české obrazovky a několikrát se na nich protočila taktéž adaptace s Walterem Matthauem, který se potýká se spratkem ze sousedství.

Ve 40. letech Archie předběhl Beverly Hills a jiné seriály pro teenagery. Hlavní hrdina je obklopený partou kamarádů a jeho srdce i jiné orgány si vybírají mezi Betty a Veronicou. Objevuje se zde spousta stereotypů, pro které se strip stal vděčným terčem kritiky a především nejrůznějších parodií.

Mezi pěticí klasických stripů samozřejmě nesmí chybět provařený kocour Garfield, překvapivější je přítomnost Calvina a Hobbese. Jejich tvůrce Bill Waterson nepodporuje výrobu reklamních či upomínkových předmětů a před slávou utekl. Dnes údajně žije Clevelendu, ale nesetkal se ani s autorem biografie Looking for Calvin and Hobbes: The Unconventional Story of Bill Watterson and his Revolutionary Comic Strip.

Willie and Joe Calvin a Hobbes Garfield