Filmové bubliny: Mendes protřepe Bonda. Zamíchá to s Preacherem?

Konec iluzí pro filmovou adaptaci?

Přes týden Hollywood vychrlil spoustu novinek: Spideyho se bojí záporáci. Robocop se pohádal s Aronofskym. Ghost Rider nás bude mučit podruhé z evropských silnic. Hlášky pro Deadpoola napíšou autoři zombíků. Green Lantern si našel holku v seriálu Gossip Girl. Kick-Ass nepřestává nakopávat zadky v upoutávkách a další mladík Scott Pilgrim na fotce máchá… světelným mečem?!

Deadpool
Deadpool Ryana Reynoldse patřil k té drtivé menšině věcí, které byly fajn na celovečerním filmu s Wolverinem. Samozřejmě do chvíle, než došlo na poctu komínové scéně z Postřižin. Tvůrci spin-offu, který půjde víc po kořenech postavy, udělají s Wolverine to jediné, k čemu je dobrý – budou ho ignorovat. Deadpoola navlečou do tradičního kostýmu a do pusy mu vloží ještě víc vět, které bychom po shlédnutí mohli klasifikovat jako hlášky. Měli by se o to postarat scénáristé Zombielandu Rhett Reese a Paul Wernick, režisér se ještě hledá.

Ghost Rider 2: Spirit of Vengeance
Bude. Bez Mendesové, s Cagem a ratingem, jaký měl Temný rytíř. Prodrandí Evropu a možná si k tomu nasadí 3D brýle.

Green Lantern
O Green Lanternovi jsme psali už minule, dnes jen doplníme čerstvou novinku. Lásku Ryana Reynoldse bude hrát takto zakřivená slečna ze seriálu Gossip Girl, stanice Prima Cool ho vysílá jako Super Drbnu.

Kick-Ass
Objevil se stopáží plnohodnotný, ovšem o červenou náplň ochuzený trailer. Na Millarově komiksu je nejhezčí, jak je tu všechno smíchané dohromady. Fanouškovské nadšení teenagerů v kostýmech, klasická linka hrdinova přerodu, která si hraje na superhrdinský komiks, a do toho drsná realita, kde jde doslova o koule (čtenáři vědí). Upoutávka funguje díky říznému hudebnímu doprovodu, ale bez násilí a nadávek to ještě není Kick-Ass. Spíš lepší pokračování Superhero Movie.

Preacher
Komiks Gartha Ennise, dalšího řezníka z Britských ostrovů, měl točit Mark Steven Johnson (Ghost Rider), ale hned, co jsme se probrali z komatu, na nás producenti vybafli jméno Sama Mendese. Takový kvalitativní skok je pomalu na dekompresní chorobu. Režisérský chameleon to umí s emocemi a vykreslením postav (Americká krása, Nouzový východ) stejně dobře, jako když má na obří plátno malovat působivé obrazy (Road to Perdition, Mariňák). Teď se ale upsal pokračování Bonda s číslovkou 23, kterého chce studio MGM dostat do kin v roce 2011. Na Preachera si v lepším případě počkáme, horší variantou by pak byl návrat k šuplíků jmen, ve kterém byl uložený i Johnson.

Robocop
Režisér Darren Aronofsky (Rekviem za sen, Fontána, Wrestler) odstoupil od projektu, protože ho studio tlačí k použití 3D. První oběť celoplanetární nákazy zvané Avatar.

Scott Pilgrim
Adaptace nezávislého komiksu se v rukách Joa Wrighta (Jednotka příliš rychlého nasazení) mění ve Hvězdné války:

Scott Pilgrim

Spider-Man 4
Historie se opakuje. Producenti si do třetího dílu vymanili Venoma i přes Raimiho nasouhlas. Vydělali peníze, ale koukat na to tenkrát asi nemuseli. A teď po Samovi chtějí, aby to zahrál znovu. Zatímco režisér trilogie chce do čtvrtého dílu Johna Malkoviche v roli Vultura (navázal by tedy na linii klasický záporáků Green Goblin – Octopus – Sandman), hlavouni chtějí do příběhu Black Cat. Z jejich pohledu je to logická myšlenka – cílové publikum se nechá zhypnotizovat spíš zadkem v latexu než vetchým prasákem, co přepadává mladé lidi, aby jim sebral životní energii. Spider-M4n, jak je někdy nazýván, se kvůli tvůrčím neshodám zdrží a jeho datum v plánu premiér (6. května 2011) si rychle zabral Thor.

300
Trocha bulváru na závěr. Vypadá to, že hrdina od Thermopyl s žádnou rolí „v komiksu“ nepočítá.

V diáři Gerarda Butlera asi žádná role superhrdiny není

1 komentář u „Filmové bubliny: Mendes protřepe Bonda. Zamíchá to s Preacherem?“

Komentáře nejsou povoleny.