Filmové bubliny: Živí mrtví televizní

Obálka Walking Dead #16, Tony Moore

Další várka malých i velkých zpráv ze světa filmu a dnes především televize. Nový plakát ke Kick-Ass. Push se zkusí protlačit na televizních obrazovkách. Geoff Johns napsal televizní film k seriálu Smallville. Mladý Spider-Man má režiséra. Zajímavé cameo v Thorovi. Z Walking Dead bude seriál.

Kick Ass
Nový plakát ke Kick-Ass trochu připomíná reklamu na televizi s vysokým rozlišením, přesto je povedený. Ale možná ho v amerických multiplexech potká podobný osud jako jeho bratříčky, které prý stahují kvůli slůvku Ass…

Kick-Ass

Push
Akční sci-fi Push o partičce lidí obdarovaných superschopnostmi příliš českých diváků nezná. Film se do českých kin nedostal (v těch amerických propadl), vyšel jen na DVD. Není podle žádného komiksu, má jen takové to realisticky superhrdinské téma.

Protože na filmové pokračování by nikdo nedal peníze, vznikne alespoň televizní seriál, který rozvine příběhy postav. Ty se spojí, aby porazily agenturu, která je pronásleduje. Scénář pilotu napíše David Hayter (X-Men, X2, Strážci), tak doufejme, že bude mít šťastnou ruku. To poslední, co seriálový svět potřebuje, jsou druzí Hrdinové.

Smallville Absolute Justice
Komiksový scénárista Geoff Johns (Green Lantern) měl pro Smallville napsat jednu epizodu deváté sezóny (už v minulosti seriálu přispěl), ale pak dostal na hraní rovnou dvě – Justice a Legends. A z těch se nakonec stal televizní film. Na kanálu CW poběží 5. února, jmenuje se Absolute Justice (promo) a kostýmy členů Justice Society of America vypadají, jako by je filmaři koupili ve Sparkysu.

Smallville Absolute Justice

Spider-Man
Marc Webb už je oficiálně novým režisérem pavoučí série a angloamerická média samozřejmě mají pré. Z takového jména vytepe kloudný titulek každý, zatímco u nás by asi „Spider-Manovy pavuččiny“ velký úspěch neslavily. Webb se zároveň upsal pro dvě pokračování, podle scénáře Jamese Vanderbilta zadaptuje Bendisovy a Bagleyho příběhy z Ultimate Spider-Mana. Bude půlku stopáže zabírat dialog ve školní lavici?

Thor
Clark Gregg, představitel agenta Coulsona z Iron Mana, si roli zopakuje také v Thorovi. Bude zřejmě jen jednou z mnoha nitek, které dohromady svážou Avengers.

Walking Dead
Hnijící sága Živí mrtví od Roberta Kirkmana/Tonyho Moorea/Charlieho Adlarda je ideální materiál pro televizní seriál. Proto je fajn, že podle ní skutečně vznikne televizní série a ne film. Na výrobu dohlédne Frank Darabont, který natočil tak šťavnaté fláky jako Vykoupení z věznice Shawshank nebo Zelenou míli a drama o přežití si vyzkoušel v adaptaci Kingovy Mlhy.

Věta na zadní straně prvního svazku tak dostává nový rozměr: Kolik hodin má den, když jich půlku nestrávíte zíráním na televizi?

Živí mrtví se doplahočí do vysílání stanice AMC, která slaví úspěch se seriálem Mad Men o rozvoji reklamních agentur v šedesátých letech. AMC šáhla po Walking Dead možná proto, že je nejprodávanějším komiksem nakladatelství Image a souborná vydání se pokaždé umisťují v žebříčku bestsellerů podle New York Times. Aktuálně je na prvním místě mezi komiksy (čerstvá) jedenáctá kniha, úvodní díl se drží na čtvrté příčce.