Mladá puška bude střílet z druhé strany barikády

Finchova verze Batmana

V roce 2004 Marvel založil tým Young Guns. Neskládal se z komiksových hrdinů, ale z talentovaných kreslířů, kteří s nakladatelem podepsali exkluzivní smlouvy. Marvel tak budoucí hvězdy přišpendlil výhradně ke svým postavám a „mladým puškám“ zato nabídl pravidelné a vyšší finanční odměny. Do skupiny patřili Olivier Coipel, Jimmy Cheung, David Finch, Adi Granov, Trevor Hairsine a Steve McNiven. Jeden z nich nyní dezertuje.

Snad až na zapadlého Hairsinea dnes patří k nejvýraznějším výtvarníkům mainstreamu. Cheung kreslil výbornou minisérii Young Avengers, Coipel vrátil Thora do první ligy, Granov má na starosti hlavně obálky (nejlépe mu jdou brnění, takže si ho oblíbil Iron Man), McNiven režíroval důležitou Civil War a Finch s Bendisem rozložili Avengers, aby je později vrátili na piedestal v sérii New Avengers.

A právě holohlavý Kanaďan David Finch je prvním z party, který Marvel opouští a rovnou přebíhá do konkurenčního zákopu DC. Prvním úkolem pro Finche budou obálky a pak rozjede vlastní projekt, ten by měl sám psát i kreslit. V minulosti ztvárnil postavu od DC pouze v crossoveru Batman/Darkness, který u nás vycházel na pokračování v CREWi (č. 17 – 19). Na blogu ale pravidelně zveřejňuje skicy a obrazy ze šuplíku, kde je k vidění spousta tváří DC.

Například přiložený Batman. Finch svou ostrou kresbu odjakživa rád schovává ve stínech a postavy zlověstně obklopuje temnotou. Temného rytíře ztvárňuje stylově, ale bez pozlátka počítačového koloringu. Zavalitostí si nezadá s Frankem Millerem nebo Simonem Bisleym, barvy jsou hutné jako britské malby Sláina nebo Soudce Dredda z magazínu AD 2000. Použitý materiál tak voní i z monitoru. Batman a Finch se jeví jako ideální spojení, uvidíme jestli tohle očividné pouto zvolí také editoři.

Další skicy Batmana z Finchova blogu Další skicy Batmana z Finchova blogu Batman/Darkness, Crew č. 17

4 komentáře u „Mladá puška bude střílet z druhé strany barikády“

  1. Chaaa, krásný jak na firemní (Marvel) papír kreslí Batmana:-D

  2. "V minulosti maloval postavu od DC pouze v crossoveru Batman/Darkness". Musim si trosku rypnout. Pokud si pamatuju dobre, byl tenhle crossover kresleny. I v Crwi jsem si vickrat vsiml ze recenzentum u nas spliva kresleni a malovani do jedne cinnosti. Pritom je to totalne neco jineho :) Ale to jen tak z nudy:)

Komentáře nejsou povoleny.