Stmívání + grafický román = náklad 350 000

Twilight: The Graphic Novel

Grafický román. Dvě slova, několik významů. Může to být reklamní samolepka, technické označení formátu, ve kterém komiks vychází, nebo jen schovka pro snoby, aby jim vázanka nenačichla komiksem. Titul Twilight: The Graphic Novel podle knížek Stephanie Meyerové přihodí do ohně kanystr s benzinem.

Černobílá práce debutující korejské autorky Young Kim vychází rovnou knižně bez předchozího rozsekání na sešity nebo alba v rozsahu 224 stran, možná proto zvolil nakladatel Yen Press označení grafický román. Bohužel tahle teorie mírně pokulhává při pohledu na tiskovou zprávu, v níž ředitel Kurt Hassler láká nové čtenáře k „žánru grafického románu prostřednictvím fenoménu Stmívání“.

Slova doprovodí velkorysým nákladem 350 000 kusů. (Pro představu: všech booků Complete Peanuts se od dubna 2004 do jara 2007 prodalo 500 000.) A to by bylo, aby se ti noví čtenáři nechytili buď na Bellu s Edwardem, módní značku grafického románu nebo provedení v manhwa stylu.

Podle Meyerové jde o věrnou adaptaci. Sice přímo nepsala scénář, ale s autorkou komunikovala a některé scény společně pozměnily, přidaly nebo ubraly. Publikace vyjde 16. března, v pevných deskách a za dvacet dolarů. Následovat bude ještě druhý díl.

Twilight: The Graphic Novel

P.S.: Ano, předchozí řádky jsou zvrácené na spoustě úrovní.

P.P.S.: Talpress nebo Zoner Press?

AKTUALIZACE 25. 3: 2010: Yen Press hlásí 66 000 prodaných výtisků v USA za první týden. Byl by to nový rekord, co se týče týdenní prodejnosti komiksů.

7 komentářů u „Stmívání + grafický román = náklad 350 000“

  1. Víte jak vypadá anální sex ála Stmívání? Edward přijde za Bellou a zeptá se " Miláčku, mohl bych ti to udělat do zadečku?" a Bella odpoví "Ale jistě drahý, ale jenom když se budeš třpytit".

  2. grafický román? to sotva…a tie skáčuce bubliny, tušené písmo a k tomu tá nasládlá kresba. Asi budem blvať…

  3. Já chci nějakou kvalitní japonskou mangu a ne tady ty sračky.

  4. Nikkarin: Amazon.com, loni znovu vyšel např. Akira nebo Ghost in the Shell. Nebo máme pár tipů v naší anketě.

  5. Nikkarin: u nás asi ještě dlouho ne, ale v angličtině toho vyšla spousta.od tohohle nicméně ruce pryč. to ale asi nemá cenu ani říkat.

Komentáře nejsou povoleny.