Ediční plány 2010: Argo

Donžon

Nakladatelství Argo splnilo třetinu komiksového plánu pro letošní rok už na začátku února, kdy vydalo Prince z Persie, grafický román na motivy přeslavné počítačové hry. V komiksu jsou princové, Persie a písek, jinak ale národnostně pestrý tvůrčí tým čerpá spíše z tradice pohádkové sbírky Tisíc a jedna noc.

V březnu a během podzimu vyjdou nové Donžony. V březnu loď Arga přiveze šesté album z epochy Zenit. Původní název zněl Návrat s fanfárami, nakonec to bude Návrat s plnou parádou. Obálka českého vydání a ukázky z originálu jsou níže, jejich autorem je opět Gilles Roussel alias Boulet. Anotace nastíní, o co půjde: Strážce se svou družinou se vrací do Vaucansonu, neboť chce nalézt právní důkazy, které by zbavily Delacourta vlastnictví Donžonu. Mezitím se kačer Herbert opět snaží kontaktovat své rodiče. Aby však mohl nenápadně vniknout do města, kde není vítán, vypije zázračný lektvar, který mu změní obličej v masku smrti…

Po prázdninách vyjde Mstitel v nesnázích, což je mínus 98. příběh z řady Úsvit, která Zenitu předchází. Budoucího strážce Donžonu Hyacinta Kavalíra zachycuje coby mladého „superhrdinu“, jenž je přes den obyčejným studentem, ale po soumraku se zněj stává Košile noci. A zatímco v civilním životě je nespravedlivě obviňen z vraždy, jako maskovaný mstitel očišťuje své jméno. Jeho příběh začal takhle.

Přiznivci rudého zajíce Marvina Destruktora, který vystupuje v epoše Soumrak, si tak budou muset počkat do roku 2011.

Donžon: Návrat s plnou parádou Donžon: Návrat s plnou parádou Donžon: Návrat s plnou parádou