Filmové bubliny: Den, kdy se pohnul Daredevil

Daredevil, Alex Maleev

První únorové vydání Filmových bublin je tu. Knihu přežití ilustrovali komiksoví tvůrci. Cowboys & Aliens sedlají koně. Daredevil se vrátí na plátno a Iron Man 2 možná před Hulka. Kick-Ass nakopává už čtvrtý trailer a Priest bude trojrozměrný. Kurtzman s Orcim chystají Locke & Key, Millar si zajódloval o Wanted 2.

Cowboys & Aliens
Osírky s adaptací sci-fi westernu jsme naznačili tady. Po příchodu Daniela Craiga je už snad všechno zaklesnuté do třmenů, Bondovou cowgirl bude Olivia Wildeová z Dr. House a chystaného pokračování Tronu, počítačové kultovky z osmdesátých let.

Daredevil
Všichni, kdo četli Daredevila od Millera a Mazzucchelliho nebo Bendise a Maleeva, moc dobře vědí, zač je toho v Hell´s Kitchen slepecká rákoska. Filmová adaptace sice měla milá camea z řad komiksových tvůrců, ale jinak Mark Steven Johnson potenciál pouličního ďábla dost dobře zazdil. Není divu, že to slepý právník zkusí znovu. Ostatně kdyby studio Fox nejednalo dost rychle, filmová práva by vypršela a spadla do kapsy strýčka Skrblíka z Disneyho/Marvelu. Horší část zprávy je, že scénář rebootu napíše David Scarpa, jehož (ne)kvality zatím prověřily jen filmy Poslední pevnost a remake Dne, kdy se zastavila země.

Iron Man 2
Jon Favreau používá Twitter. Když mu tam někdo položil prostou otázku „Odehrává se Iron Man 2 před Hulkem nebo po něm?“, režisér odpověděl „Před ním“. Filmový magazín Empire si rychle spočítal dvě a dvě a přinesl spekulaci, že by to tak skutečně mohlo být. Na konci Hulka si zahostoval Tony Stark, aby naverboval generála Rosse do projektu Avengers. Ti by ve filmu spojili síly k dopadení Hulka, podobně jako v sérii Ultimates.

Kick-Ass
Hype kolem Millara neslábne, spíš naopak. Je tu v pořadí čtvrtý trailer, který dává prostor mafiánskému Marku Strongovi (bude super), pochrochtávání Nica Cage (nebude super) a dělá si šoufky z Batmanova signálu (kočka na reflektoru v Hitmanovi byla víc super).

Kniha přežití
Ve čtvrtek má českou premiéru film bratří Hughesů Book of Eli/Kniha přežití. Ten není podle žádného komiksu, nezmiňujeme ho ani kvůli adaptaci Z pekla, kterou mají na svědomí stejní režiséři. Nicméně se na něm výtvarně podíleli Chris Weston (Authority, Filth, Invisibles, The Twelve) a Tommy Lee Edwards (Marvel 1985, Bullet Points). Weston pracoval na storyboardech (na oficiální stránce je můžete porovnat s výsledkem), Edwards bude v titulcích uveden coby concept artist.

Plakát ke Knize přežití, Tommy Lee Edwards Plakát ke Knize přežití, Chris Weston Plakát ke Knize přežití, Chris Weston

Locke & Key
Úspěšná horová série od Joa Hilla a Gabriela Rodrigueze bude dalším komiksem na stříbrném plátně. Z pozice producentů ho zaštítí Alex Kurtzman a Roberto Orci (Transformers, Star Trek, Cowboys & Aliens). Joe Hill je synem Stephena Kinga, česky mu vyšla kniha Černá krabice. V Locke & Key nezapře vliv svého táty nebo H. P. Lovecrafta.

Tyler, Kinsey a Bode Lockeovi se po vraždě otce stěhují do rodinného sídla Keyhouse v Massachusetts, konkrétně v místě Lovecraft. Bode jednoho dne objeví dveře, které mu umožňují opustit vlastní tělo. Nejmladší ze sourozenců to využije ke špehování členů rodiny a také potká nadpřirozenou bytost, která komunikuje s jedním z vrahů jeho otce. Série byla minulý rok nominovaná na cenu Willa Eisnera a Joe Hill se ocitl v kategorii nejlepších scenáristů.

Priest
Bude i ve 3D.

Wanted 2
Mark Millar je všude, zvykejte si. Rozpovídal se o Wanted 2, ale asi si to budete muset pustit víckrát. Jeho přízvuk zní jako směs jódlování, následku mrtvice a prdění podpaždím. (Mluvil hlavně o superpadouších v pokračování.)

1 komentář u „Filmové bubliny: Den, kdy se pohnul Daredevil“

Komentáře nejsou povoleny.