Nové komiksy: Další omnibus se doslova vetřel

Omnibus Vetřelci 2, obálka pochází z alba Tribes, které dosud není součástí žádného omnibusu. Obsahuje povídku od Steva Bissetta a ilustrace od Davea Dormana, který za 24 celostránkových obrazů získal v roce 1993 Eisnerovu cenu.

Filmoví Vetřelci mají místo krve kyselinu, komiksoví Vetřelci mají místo krve uspávadlo. Tedy alespoň na začátku prvního omnibusu má člověk pocit, že mu BB art podal koňskou dávku rohypnolu. Naštěstí se situace postupně zlepšuje (nebo dojde ke sladění s tempem), objeví se Sam Kieth… a špalkoidní Vetřelci 2 (svázaní ve 456 stranách za 990 korun) hned nejsou tak strašidelní. A pokud byste snad na nějakého tvora s dvojitou čelistí narazili, můžete ho touhle knihou rovnou bacit po hlavě, což je taky výhoda.

Ve druhém omnibusu jsou tři příběhy přesahující sto stran. V Genocidě se lidé připletou do války Xenomorfů. Při Sklizni chce umírající vědec proniknout do jejich hnízda a poslední Koloniální pěchota jede podle tradičního mustru – skupina mariňáků cestuje k tajemnému objektu. Na první pohled mají příběhy zajímavější kresbu než dlouhý úvod minulé knihy, a coby obálky jsou tu také tři obrazy od slavných výtvarníků. Uvnitř jsou hororový klasik Arthur Suydam a britský fotorealista John Bolton, autorem obrázku na knize je Dave Dorman.

Omnibus Vetřelci 2, ukázka z příběhu Genocida Omnibus Vetřelci 2, ukázka z příběhu Genocida

Manga od nakladatelství Zoner Press vychází jako čtrnáctideník. Po dvou týdnech od Případů Kjóko Karasumy je tu tedy pátý díl série Gravitation – Přitažlivost (224 stran, brož, 169,-). Příběh se zřejmě zamotává, protože aktuální anotaci už nestíhám: Sláva ASK uvadá a Šuiči a jeho Bad Luck se tak stávají vycházejícími hvězdami japonského hudebního průmyslu. Jeho vztah se spisovatelem Eirim Jukim konečně začíná fungovat a vypadá to, že se konečně vše dostalo do správných kolejí. V tom přichází senzační zpráva, že Nittle Grasper, skupina, ke které Šuiči vždy vzhlížel, se dávají znovu dohromady. Bad Luck tím přichází o klávesistku a Šuičiho idol je rázem jeho největším rivalem.
Čtenáři Gravitation se blíží k půlce, Maki Murakami vytvořila 12 dílů.

1 komentář u „Nové komiksy: Další omnibus se doslova vetřel“

Komentáře nejsou povoleny.