Nové komiksy: Thorgal si osedlal albatrosa

Thorgal #14: Aaricie, na obrátku není ani Thorgal, ani albatros

„Ať už je to thorův syn, nebo aegirův vyslanec… Bude nosit jméno těch, kteří jej na naší cestě k záchraně zanechali. Vítej mezi nás Thorgale Aegirssone!“

Loni vykvetl Bažináč, teď se po téměř šesti letech vracíš i ty. Pravda, ve čtveřici příběhů z alba Aaricie nás necháš nahlédnout do dětství tvé životní lásky, to ona je zde hlavní postavou. Jednou se blonďatá princezna nechá vlákat do pasti, jindy zase potřebuješ ty pomoc od ní. Zkrátka je stále patrné, že bohové propletli vaše kroky a jste tu jeden pro druhého.

Ale přiznej. Že jste při vyprávění mysleli na vaše děti? Jolan i Louve se určitě dokázali ztotožnit s vaším dobrodružstvím, když jste trávili rodinný večer u krbu posazení na medvědích kůžích (a Louve záviděla mamince kamaráda, co se umí proměnit v poníka). Ale kdybys měl vyprávět spolubojovníkům? Asi bys vytasil příběh ostřejší, při kterém by vousatým vikingům napětím zaskakovala kraví stehýnka. Nechápej mě špatně, člověk musí obdivovat, jak komplexně (znáš to slovo?) popisuješ vaše životy a svět. Že se ve čtrnáctém dílku série klidně vracíš tak hluboko do minulosti, abychom ještě víc prožívali současné a budoucí události.

Věřil bys, že jsi k nám poprvé přišel před dvaceti lety? Byl jsi tehdy Dítě z hvězd a můj národ neznal nikoho tobě podobného. Až mnohem později jsme poznali Lukostřelce, Černou galéru nebo imaginárního spratka Alinoë. Plánuješ se u nás usadit už počtvrté, tentokrát za náčelníka Albatrosa. Společně s rádcem CooBoo určitě pošlou ty dobré zprávy až přes fjord, aby se na tebe přišlo podívat co nejvíc lidí. Dům ti připravili důstojný (48 stran, brož, 179 korun), interiér se leskne a zařídil ho opět tvůj Podaný. Však se s Richardem znáte už od výletu do ňíše stínů.

Tak tedy, vítej mezi nás Thorgale Aegirssone! A zkus se chvíli zdržet.