Nové komiksy: Pro Peršany, lidi v kalupu i příznivce třeskoprskání

99 klasických filmů pro lidi v kalupu

Stavidla se po zimě pomalu otevírají, za minulý týden vyšly tři komiksové publikace. O hopsajícím Princi z Persie (208 stran, vázaný, za 298,-), který shodil pixelový plášť a nasadil papírovou masku, se psalo tady.

Švédský šprýmař Henrik Lange navázal na úspěch literární rychlopříručky 90 klasických knih pro lidi v kalupu tím, že se obrátil ke kinematografii a ještě přidal devět kousků navrch. 99 klasických filmů pro lidi v kalupu (208 stran v broži, 199,-) je takový dálkový ovladač, jehož tlačítko „skip forward“ je permanentně zmáčknuté. Během tří okének tak stačí přetočit Hvězdné války, Pulp Fiction, Tramvaj do stanice touha, Evil Dead, Snídani u Tiffanyho, Klub rváčů, Delikatesy, Kmotra i Kubrickovu Vesmírnou odyseu. A dalších devadesát fláků, mezi kterými svůj oblíbený najde zřejmě každý divák. Ale málokdo si je asi bude pamatovat tak, jak je Lange vylíčí.

Ve druhém vydání souboru Čtyřlístek: Zajatci oceánu (100 stran v pevné vazbě, 290,-) jsou sesbírané tři sešity od kreslíře Jaroslava Němečka a různých scénáristů. Titulní příběh, v němž se parta z Třeskoprsk potká s vodníkem a vydá se pod vodní hladinu, napsala loni zesnulá Ljuba Štíplová. Stanislav Havelka pomohl Němečkovi vytvořit Stroj na počasí, příběh Sedmero klíčů vymysleli Hana a Josef Lamkovi a určitě by si ho rád přečetl Tomio Okamura, protože si hrdinové založí cestovku.

1 komentář u „Nové komiksy: Pro Peršany, lidi v kalupu i příznivce třeskoprskání“

Komentáře nejsou povoleny.