Vydražil se další historický výtisk Action Comics, Superman sfouknul milionovou hranici

Action Comics #1, Joe Shuster nakreslil tenhle výjev, když mu bylo 24 let. Dnes to není jen komiksová obálka, ale slavná (a často parafrázovaná) popkulturní ikona.

Supermanova série Action Comics by se klidně mohla přejmenovat na Auction. Když se minulý březen dražil její první sešit, aukční server Comic Connect dal vědět, že vítěz aukce zaplatí za rekordně drahý komiks 317 200 dolarů (skoro 6 a půl milionu korun). Nekoupil si ho žádný řadový fanoušek, ale bubeník kapely System of a Down.

Dnes svět obletěla zpráva o další aukci a jejím výsledku. Jeden ze sta existujících výtisků Action Comics #1 si koupil neznámý majitel za rovný million dolarů, což je 18,9 milionu českých korun. Díky tomu se Supermanovi věnovala česká média iHNed a iDnes. Komiksová řada Action Comics bude slavit take příští rok, vyjde sešit s pořadovým číslem 900.

Komiks tedy poprvé prorazil hranici milionu dolarů a vystrčil prostředníček na ekonomickou krizi. Podle organizace Certified Guaranty Company, která váš komiks ohodnotí, vrátí vám ho s certifikátem a v neprodyšném obalu, byl vydražený exemplář zachovalý, i když vyšel v roce 1938. Vysloužil si vysokou známku zachovalosti 8.0 z deseti možných, přičemž jsou známé pouze dva výtisky v osmičkovém stavu.

Druhým nejdražším komiksem na světě je Detective Comics #27, kde se poprvé objevil Batman.

AKTUALIZACE 27. 2. 2010: Supermanův rekord vydržel jen tři dny, zase jednou dostal nakládačku od Batmana. Sešit Detective Comics #27 si neznámý majitel koupil za 1 075 500 dolarů. (http://kultura.ihned.cz/c1-40770150-tyden-komiksovych-rekordu-pokracuje-prvni-sesit-s-batmanem-je-nejdrazsi-na-svete)

AKTUALIZACE 31. 3. 2010: Vypadá to, že se budou rekordy posuvat každý měsíc. Sešit Action Comics #1 se na webu ComicConnect vydražil za 1,5 milionu dolarů. ňada je na Batmanovi.

3 komentáře u „Vydražil se další historický výtisk Action Comics, Superman sfouknul milionovou hranici“

Komentáře nejsou povoleny.