Filmové bubliny: Z parchanta bude Kapitán Amerika

The Losers

Poslední březnová rekapitulace filmových a seriálových novinek se hemží hvězdami. Může za to především Kapitán Amerika, který je i na plakátu k The Losers. Segal natočí mangu Bleach. Bucka Rogerse pošle do 25. století Paul W. S. Anderson. Pepek námořník naučí jíst špenát mladou generaci. Wanted 2 se obejde bez Angeliny. Zack Snyder mluvil o 300 a jejím předkračování. Singer se nevrátí do školy v X-Men: First Class. Poslední z mužů se možná utrhne ze řetězu. A známe prvního Živého mrtvého.

Bleach
Japonská smrtka předá patnáctiletému chlapci svoje schopnosti, sama zůstane uvězněná ve světě smrtelníků a klučina se pustí do boje se zlem. Tuhle mangu převede to celovečerní stopáže Peter Segal. Kdy vám Hollywood svěří adaptaci populární mangy, ze které se vyvinula úspěšná frančíza? Stačí natočit pár sandlerovek a prdící koncert Zamilovaný profesor 2.

Buck Rogers
Hollywood to s pulpovými hrdiny myslí vážně, do seznamu si můžeme připsat i průkopníka vesmírných komiksů. Buck Rogers je těžký kalibr, který je důležitou součástí americké pokultury. Spisovatel Phillip Francis Nowlan napsal jeho první příběh v roce 1928, o rok později už Buck poletoval ve vlastním komiksu. Bývalý voják, který po havárii plynu upadl do bezvědomí a probudil se ve 25. století, posloužil i jako inspirace pro Hana Sola nebo Kapitána Ameriku, jenž byl také vytržený z vlastní doby. Jména Steva Rogerse a jeho sidekicka Buckyho dodnes připomínají, na jakém hrdinovi vyrůstal Capův tvůrce Joe Simon. Sérii Buck Rogers dnes vydává Dynamite Entertainment.

Film natočí béčkař Paul W. S. Anderson (Mortal Kombat, Horizont událostí, Resident Evil) podle scénáře Arta Marcuma a Matta Hollowaye, kteří spolu napsali prvního Iron Mana nebo Punisher: War Zone.

Kapitán Amerika
Ve stejném týdnu, kdy Obama zreformoval americké zdravotnictví, producenti odhalili představitele Kapitána Ameriky. Skutečně se jím stal Chris Evans, který se letos objeví v adaptacích komiksů Losers a Scott Pilgrim. Výtvarník Alex Ross se nechal slyšet, že by se mu do role hodil někdo jako Jon Hamm ze seriálu Mad Men, protože by tvůrci měli myslet na to, jakou autoritou se Kapitán stane. Evans byl ideální pro roli ohnivého playboye ve Fantastické čtyřce, ale budou ho poslouchat Iron Man a Thor?

Losers
Nové plakáty s členy týmu:

The Losers The Losers The Losers

The Losers The Losers The Losers

Pepek námořník
Nejslavnější propagátor špenátu na světě se podruhé dostane na velké plátno. V roce 1980 se ve filmu Roberta Altmana ksichtil Robin Williams, tentokrát bude mít Pepek obličej z jedniček a nul a svaly se mu nafouknou ve 3D. Film připravuje studio Sony Pictures Animaton, které za rok vypustí do světa nové Šmouly.

Wanted 2
Mark Millar si myslí, že odchod Angeliny Jolie neodstřelil natáčení druhého dílů. Vždyť ve světě Wanted se to záporáky jenom hemží.

Xerxes
Původní Třístovka by se znovu mohla dostat do kin. Useknuté hlavy by v tom případě baletily ve 3D. Režisér Zack Snyder prý viděl deset minut převedeného materiálu a také prozradil, že by mohl točit i předkračování. Musí ale počkat na to, co mu předloží Frank Miller, který momentálně pracuje na komiksu.

X-Men: First Class
Podle webu Deadline Bryan Singer nenatočí prequel mutantské série. Musí se věnovat rozdělanému projektu Jack the Giant Killer (převyprávění klasické pohádky ve 3D) a First Class pouze odprodukuje.

Y: Poslední z mužů
Verze, kterou měli točit D.J. Caruso a Shia LaBeouf, nevznikne, to už se ví delší dobu. Na Latino Review teď ale přinesli zprávu, že kolem posledního muže krouží Louis Leterrier. Režisér z Francie se dosud specializoval čistě na akčňáky (Kurýr, Neuvěřitelný Hulk, Utržený ze řetězu, Souboj titánů) a jeho spojení s napínavým postapokalyptickým komiksem, kde se neustále vedou chytré dialogy, zavání dvojí katastrofou.

Živí mrtví
Seriál podle zombie série Živí mrtví ulovil prvního herce. Jon Bernthal (Eastwick, Ghost Writer) bude hrát Shanea, bývalého policistu a parťáka hlavního hrdinu. Více informací o postavě leží na poslední straně svazku Staré dobré časy.