Filmové bubliny: Stín nad Gothamem

 Autorem ilustrace je talentovaný FRANCESCO FRANCAVILLA, doporučujeme jeho stránky http://pulpsunday.blogspot.com/

První březnové bublání je tu. Našlapaný týden otevírá Avatar, z mimozemských tropů si tropí legraci časopis MAD. Léčitelský komiks Beyond bude pomáhat i filmovým divákům. Boys se možná odstěhují do Elm Street. Víme, kdo nebude hrát Kapitána Ameriku (určitě to nebude Roman Skamene). Green Lanternovy oživlé představy budou mít tři rozměry. Iron Man 2 vytasí nový trailer. V Millarově projektu bude všechno! Shadow je další postava, která oživí slávu pulpových hrdinů. Smallville ještě chvíli poletí a Wolverine přistane až v Japonsku s Frankem Millerem a Chrisem Claremontem
.

Avatar
Filmový blog Slashfilm.com dostal od parodického magazínu MAD exkluzivní ukázky z Avataru. Sergio Aragonés možná ukazuje, jakým směrem by se měl vydat druhý díl. Stripy se objeví v březnovém čísle.

Beyond
Nakladatelství Liquid Comics přejmenované z Virgin Comics (začali vydávat komiks s pornoherečkou Jennou Jamesonovou, tak už v názvu nemůžou mít pannu) oznámilo, že se z jejich komiksu Beyond stane film a natočí ho Suri Krishnamma. Jistě zásadní zpráva, kdyby v Česku existovali třeba dva lidé, kteří znají komiks nebo režiséra. Je to údajně nadpřirozený thriller o obchodníkovi, který během rodinných prázdnin v Indii ztratí manželku a neustále slyší její pláč.

Zajímavé to začne být až teď. Komiks vznikl podle námětu amerického spisovatele indického původu Deepaka Chopry. Léčitel z Nového Díllí zaujal i české nakladatele, vyšly mu u nás tituly Perfektní zažívání, Perfektní zdraví, Jak poznat boha, Spokojený spánek, Jak získat ideální váhu nebo Nespoutaná energie.

Mezi zakladateli Virgin Comics byli například sir Richard Branson (jeden z nejbohatších lidí planety a majitel nahrávací společnosti i stáje ve formuli), režisér Shekhar Kapur (snímek Alžběta) nebo Gotham Chopra. Deepakův syn se původně jmenoval jako zakladatel buddhismu Gautama. Pravděpodobně si změnil jméno, aby se necítil jako idiot…

The Boys
Režisér Samuel Bayer a jeho agent chtějí ukořistit sérii od Gartha Ennise a Daricka Robertsona, protože se jim líbí, jak v ní superhrdinové dostávají na budku. Bayer v dubnu debutuje remakem Noční můry v Elm Street, předtím s velkým úspěchem točil klipy a reklamy. Spolupracoval s Nirvanou (Smells Like Teen Spirit), Cranberries (Zombie), Blink 182, Strokes, Marilynem Mansonem, Aerosmith nebo Lennym Kravitzem. Jak jsme již psali, scénář má ve výrobě.

Captain America
Michael Cassidy z minulého seznamu nebude hrát Stevea Rogerse, herec to uvedl na svém Twitteru.

Green Lantern
Blíží se doba, kdy budeme exkluzivně informovat, že nějaký film bude 2D. Zatím se neví, jestli klenot DC natočí přímo ve 3D nebo se předělá hotový materiál.

Iron Man 2
Robert Downey Jr. promítne nový trailer u Jimmyho Kimmella. Talk show půjde po předávání Oscarů.

Millarův projekt
Mark Millar se trošku rozpovídal o jeho filmu. K zasazení příběhu do Skotska ho prý inspiroval District 9. Taky to prý bude stejně cool jako X-Men 2. Taky to bude superhrdinský Trainspotting 21. století. A taky to bude epické a obří. A co to nebude?

The Shadow
Pulpoví hrdinové vrací úder. Hollywood za chvíli vyplýtvá největší jména komiksu, tak se obrací k předchůdcům kreslených superhrdinů. Doc Savage, Lone Ranger, Green Hornet, Shadow. Ti všichni se chystají do kina. Poslední z jmenovaných má na kontě už pět filmů, když nepočítáme nepřiznanou adaptaci Darkman, kterou si vymyslel Sam Raimi, protože nezískal práva k Shadowovi ani Batmanovi. Nový film natočí David Slade (V pasti, 30 dní dlouhá noc) v Raimiho produkci.

Také Shadow je dítětem rádia a třicátých let, ale postupně přesídlil do komiksů, filmů i počítačové hry. Mezi lety 1937 a 1938 ho v rozhlasových dramatizacích mluvil legendární režisér Orson Welles.

Smallville
Seriál o mladém Supermanovi bude mít desátou sezónu. Třeba tentokrát podtitul série nezní Ztráta času.

Wolverine 2
Christopher McQuarrie (Obvyklí podezřelí, Valkýra) odevzdal scénář podle čtyřdílné minisérie od Franka Millera a Chrise Claremonta. Ta vyšla v roce 1982, odehrává se v Japonsku a zde poprvé zazněla i Wolverinova odborářská hláška o jeho povolání a kvalitě odváděné práce.

Hugh Jackman si do diáře zapsal začátek natáčení k lednu 2011. Teď to chce ještě režiséra, který nepřizabije Wolverinův potenciál.