Prvorepubliková hrdinka se vrací na stříbrné plátno

Prvorepubliková hrdinka se vrací na stříbrné plátno

V rámci letošního ročníku mezinárodního filmového festivalu Febiofest se bude v Praze promítat i předválečná komedie Pepina Rejholcová. Snímek z roku 1932 zpracovává tehdejší velmi populární kreslený seriál o prostomyslné venkovské dívce Pepině. Ačkoliv původní komiks Františka Voborského považuje třeba Tomáš Prokůpek z Aarghu! za jeden z nejlepších kreslených seriálů u nás, filmová adaptace se příliš nepovedla. Snímek je uváděn ve festivalové sekci nazvané Kýč po česku – 14 historických zastavení. Projekce filmu proběhne v pátek 26.3. od 17:30 v kině Ponrepo (Bartolomějská 11, Praha 1). Více na stránkách Febiofestu.

4 komentáře u „Prvorepubliková hrdinka se vrací na stříbrné plátno“

  1. Ono je to malinko jinak – v MF Dnes jsem Pepinu Rejholcovou dal do žebříčku komiksů, které mi přišly nejdůležitější, nikoli vysloveně nejlepší. A Pepininu důležitost vidím v masové popularitě, jíž se jí svého času dostalo a která právě zapříčinila i vznik filmu :)

  2. Výběr pěti komiksů v MF Dnes nesl označení "Česká špička podle Tomáše Prokůpka". Omlouvám se za uvedenou nesprávnou  interpretaci oné "špičkovosti".  

  3. no zajímavé … tak tohle dokonale vyšumělo. jinak to jméno je známé z dětských říkanek

  4. Bohužel Fráňa Voborský, autor Pepiny, byl festovní kolaborant, tak po válce zmizel ze scény a s ním i jeho Pepina

Komentáře nejsou povoleny.