Zelený sršeň vypouští žihadla. Jedno trefilo i Kevina Smithe

Dynamite Entertainment vydává komiksy s několika obálkami, první číslo Green Horneta vyjde ve čtyřech verzích. Varianty vytvoří mimo jiné Alex Ross.

V nakladatelství Dynamite Entertainment mají zřejmě odborníky na genetiku. Ze sršně totiž vyšlechtí dojnou krávu. Green Hornet je původem rádiový superhrdina ze třicátých let, kterému do března nevycházela žádná komiksová série. V květnu už jich bude mít pět.

Tu nejsledovanější s prostým názvem Green Hornet kreslí Filipínec Jonathan Lau a napsal Kevin Smith. Režisér duologie Clerks nebo Flákačů je sám celkem lenoch a jeho měsíční komiksy se obvykle mění v ročenky. Tentokrát měl ale odpracováno předem – do panelů převedl svůj nepoužitý scénář k filmové verzi. Dynamite Entertainment se tak v anotaci k březnové premiéře nechlubí převratným dílem, ale prostě jen tím, že bude vycházet opravdu každý měsíc.

Smith dokonce stíhal točit Poldy s Brucem Willisem a plamenně tweetoval po incidentu s leteckou společností. O jeho konfliktu a fenoménu Twitteru se rozepsal Miloš Čermák, počítačový guru a scénárista Hany a Hany.

Nejznámější verze Green Horneta je seriál z šedesátých let. Běžel na stanici ABC stejně jako Batman s Adamem Westem, a tak docházelo ke stylovým crossoverům. Jeden takový viděl Smith jako dítě, i jeho filmový scénář vycházel z televizního zpracování, kde hrál asijského parťáka upištěný Bruce Lee. Ostatně nebýt Kata, neměl by svého sluhu ani inspektor Cluseau.

Dynamite Entertainment vydává komiksy s několika obálkami, první číslo Green Horneta vyjde ve čtyřech verzích. Varianty vytvoří mimo jiné Alex Ross. Přispěje také J. Scott Campbell

Ve Smithově podání je Kato dívka, tuhle proměnu udělali v devadesátých letech také tvůrci tehdejších komiksů s Green Hornetem, pravděpodobně po přečtení Millerova Návratu temného rytíře. Zůstává vydavatel novin a majitel sršňovy škrabošky Britt Reid. K přejíždění zločinu používá vozidlo Black Beauty.

Film s Green Hornetem a bez Smithova scénáře jde do kin v prosinci, v té době už bude Dynamite Entertainment vydávat další čtyři zelené série. Příští měsíc začíná Green Hornet: Year One od Matta Wagnera (Grendel) a Aarona Campbella (Sherlock Holmes). Půjde víc do minulosti a použije hrdinův obraz ze čtyřicátých let.

Opět Alex Ross, tentokrát série Green Hornet: Year One John Cassaday, Green Hornet Strikes!

Naopak do budoucnosti se přesune řada Green Hornet Strikes!, kterou píše Brett Matthews (Lone Ranger). V jeho vizi finanční krize nikdy neskončí, Chicago ovládne korupce a čtvrti si rozdělí gangy. V době zapomenutých hrdinů povstane nový Green Hornet. První sešit vychází v květnu s obálkou Johna Cassadayho (Planetary, Astonishing X-Men).

Ani Kato nezůstane na ocet. Děj Kato Origins (Nitz/Worley) se odehrává v roce 1942, jen pár měsíců po náletu na Pearl Harbor potřebuje policie pomoc Kata při vyšetřování vraždy v korejské čtvrti. V řadě Kato (Parks/Garza), příběhu lásky a pomsty, dostane prostor jeho dcera. To smrdí krchovem.