Filmové bubliny: Avengers, přemožitelé upírů

Iron Man 2

Maskot Komiksária si brousí pomlázku na Scarlett Johanssonovou, která svůdně kouká z plakátu k Iron Manovi 2. Joss Whedon si možná vykoleduje Avengers. Kapitán Amerika dostal kamaráda do deště na frontě a Živí mrtví chtějí střeva malovaný.

Avengers
Týmovka Avengers má korunovat snažení filmového studia Marvel a vytvořit společný vesmír stejně jako v komiksech. Do jednoho filmu se nacpe Iron Man, Hulk, Thor, Kapitán Amerika a ega jejich hereckých představitelů. Producenti zatím mají dva adepty na kouče, kteří by měli tým držet pohromadě. Ten první, Louis Leterrier, natočil Hulka, na němž bylo neuvěřitelné jenom to, jak obyčejný film to byl. A v aprílovém týdnu se k němu přidal Joss Whedon (Astonishing X-Men, Buffy, Firefly). Není to ale vtip (narozdíl od pokračování Ligy výjimečných s televizními a filmovými hrdiny osmdesátých let). Zástupy fanoušků by takovou volbu jistě uvítaly, i kdyby hrozilo nebezpečí, že z Kapitána Ameriky bude ženská, Hulk by zemřel po deseti minutách a hlavního záporáka by porazilo závěrečné muzikálové číslo.

Iron Man 2
Zatímco do amerických kin přiletí Iron Man 7. května, v České republice a dalších státech světa bude mít premiéru už na konci dubna. V plném proudu je virální kampaň propagující Starkovo Expo 2010, stejně stylový je také oficiální web filmu, kde si můžete stáhnout tapety na plochu, ikony, podívat se na ukázky nebo poslouchat hudbu od Johna Debneyho. Jednoduše vás naladí před návštěvou kina, případně naženou do IMAXu, pokud váháte.

Úplně opačný dojem budí plakáty. Lepší práci by snad odvedl i nápis Iron Man 2 vytvořený brejlovým písmem. Na titulku jsme zvolili povedený plakát, který dostávali návštěvnící víkendového WonderConu v San Franciscu.

Iron Man 2 Iron Man 2

Kapitán Amerika
Po boku Chrise Evanse, který si zahraje hlavní roli, se objeví Sebastian Stan (Gossip Girl) jako jeho válečný parťák Bucky.

Živí mrtví
Seriálová adaptace Kirkmanova komiksu bude mít v první sezóně šest epizod. Nepůjde ale o minisérii s uzavřeným příběhem. Podle scénáristy/režiséra Franka Darabonta chce stanice AMC zjistit, jak bude seriál úspěšný. V případě dobrého ohlasu by následovalo několik sérií po třinácti a více dílech. Pilot bude mít premiéru v říjnu během hororového maratonu Fearfest.