Když choděj holky s holkama…

Spider-Woman #7(Alex Maleev), Detective Comics #859 (J.H. Willliams III)

…čtou si nejraději Batwoman, která ovládla řadu Detective Comics. Americká organizace GLAAD hájící zájmy gayů a leseb v médiích ji jmenovala nejlepším komiksem minulého roku. Na 21. ročníku GLAAD Media Awards porazila Madame Xanadu, Secret Six, X-Factor a předchozí vítězku Buffy the Vampire Slayer. Výroční ceny mají nejrůznější kategorie, vyhlašují se nejlepší filmy, seriály, novináři, hudebníci nebo dokumenty.

Brzy budeme znát nominace na letošní ceny Willa Eisnera a bylo by velké překvapení, kdyby v nich dobře napsaná a geniálně ztvárněná řada Detective Comics chyběla.

Zato Spider-Woman u Marvelu má úplně jiné starosti. Její řada předčasně končí sedmým číslem. Brian Michael Bendis a Alex Maleev tak nenavážou na Daredevila, kterého spolu tvořili v letech 2001 až 2006. Jejich domovské nakladatelství mluvilo o návratu Spider-Woman několik let, nejhlasitěji při události Secret Invasion, ve které sehrála zásadní roli.

Titul paradoxně končí v době, kdy Marvel oslavuje ženské hrdinky a rozjíždí s nimi nové série (Women of Marvel: Celebrating Seven Decades, Girl Comics, Sif, Black Widow).

Bendis ke zprávě řekl, že nechce pokračovat bez parťáka, který potřebuje pauzu. Rozhodnutí prý nemá nic společného s prodejností. Zdůraznil úspěch digitální verze pro iTunes, ale už nemluvil o tom, že tištěné sešity padaly každý měsíc hlouběji pod čáru padesáti nejprodávanějších.

Oslavované duo zároveň chystá novou řadu pro odnož Icon, podrobnosti oznámí v srpnu na chicagském Comic Conu.

1 komentář u „Když choděj holky s holkama…“

Komentáře nejsou povoleny.