Ožily stránky pátého Crweconu. Bude se mluvit o Star Wars, Dreddovi nebo Incalu

Crwecon 2010

Na tradiční stránce Crweconu se objevily obrysy letošního programu. Pátý ročník jednodenního komiksového festivalu se bude opět konat v halucinačním labyrintu klubu Cross. To je to místo, kde za sebou M. C. Escher nechává drobečky ze sušenek, aby se neztratil. Ne, teď vážně… M.C. Escher se letos nezúčastní. A za to bude vstup zdarma.

Z přednášek se dozvíte něco o chystaných komiksech, jako je Soudce Dredd, Star Wars nebo fantasy série Bone, která dostala kouzelný překlad Kůstek. Nejlepší blok bude mít samozřejmě Martin Přibyl o Incalu.

Triumvirát BB art/Crew/Netopejr si přihřeje polívčičku, představí plány ediční a – jak už to při těchto debatách bývá – také životní.

A co by to bylo za komiksovou akci, kdyby nesplnila první pravidlo komiksových akcí („Fanouškovi nesmí zůstat dostatečné množství peněz na cestu domů“). Na Crweconu proto vyjde několik nových komiksů (namátkou Živí mrtví 2, další Calvin a Hobbes nebo třetí svazek 100 nábojů), ty staré se budou prodávat se slevou. K mání budou figurky a další fetišistické předměty, takže můžete vzít i děti.