Filmové bubliny: Wild Wild Hex

Jonah Hex

Třetí Batman od Nolana má datum premiéry. Kapitán Amerika se začne natáčet v Anglii. Držitel Pulitzerovy ceny napíše Incognito. První upoutávka na Jonaha Hexe. Kick-Ass to v kinech projel stejně jako Losers. Josef Bláha by byl skvělý Gargamel pro Šmouly. Thor se mračí, dostal brnění z hračkářství. Živí mrtví mají manželku.

Batman 3
Poslední Nolanův film s temným rytířem půjde do kin 20. července 2012.

Captain America: The First Avenger
Natáčet se začne 28. června v Anglii.

Incognito
Dramatik, scénárista a držitel Pulitzerovy ceny Robert Schenkkan napíše adaptaci minisérie od Eda Brubakera a Seana Phillipse. Ve světě komiksu Incognito, který je trochu noir a trochu pulp, existují hrdinové a padouši od 19. století. Zack Overkill patřil k těm zlým, pak ale svědčil proti kumpánům a nyní se ukrývá v rámci programu na ochranu svědků. Když zruší efekt prášků, které mají potlačovat jeho nadlidské schopnosti, vymění novou nudnou práci za boj se zločinem.

Jonah Hex
Co ukázal trailer?

– Megan Foxová artikuluje úplně stejně jako Josh Brolin. Jenže ON má spálenou půlku obličeje.

– Bude tam hodně hlášek.

– Některé budou dobré.

– Věta „Scénáristé pojali látku po svém“ je hodně diplomatická.

– Chybí tomu už jenom Will Smith a obří pavouk.

Kick-Ass
Co funguje na papíře, nemusí fungovat v účtárnách filmových studií. Souborný svazek Kick-Ass je sice hit (Marvel hlásil, že se prodalo sto tisíc kusů za první měsíc), film ale dostal nakopáno. Z amerických kin utržil 40 milion dolarů za čtrnáct dní promítání, zbytek světa zatím přidal 30, což byl rozpočet filmu. Ještě víc ale padlo na neúspěšnou reklamní kampaň.

Losers
Tak trochu si o to koledovali už názvem…. Tým Jeffreyho Deana Morgana vytáhl z domách kin 14 milionů dolarů za první týden. Naděje producentů se teď upírají ke zbytku světa. Jenže podivná distribuční strategie zatím počítá jen s hrstkou zemí, například s Velkou Británií (28. květen), Ruskem (1. červenec) a Španělskem (3. září). Česká Unie filmových distributorů má zatím u Losers jen prázdné políčko. Comics Centrum, které chystá české vydání série od Vertiga, tak možná přijde o dobrou reklamu.

Šmoulové
Původně ožili v belgickém komiksu. Později se z nich stali hrdinové seriálu a členové hudební skupiny. A brzy budou mít vlastní 3D celovečerák s hraným Gargamelem. Ingeridienci do limonády Šmoulí ledovec z nich bude chtít nadělat herec Hank Azaria, který namluvil několik postav v Simpsonech, ale žádná nevypadala takhle:

Šmoulové

Thor
Chris Hemsworth do role evidentně zapadl. Kostým je věrný předloze, ale držel bych ho dál od ohně nebo obřích lup, aby se umělá hmota neroztavila. Postprodukce snad plastikový dojem odstraní:

Thor

Živí mrtví
Sarah Wayne Calliesová ze seriálu Prison Break bude hrát manželku Ricka Grimese:

Walking Dead