Geof Darrow ukuchtil Conanovi sekyrkovou

Dokončený obraz po nanesení barev

Každý nový kousek umění od Geofa Darrowa je svátek. A obrázek, který pokryje celý přebal posledního sešitu série Conan the Cimmerian, je pořádný flák krvavého kumštu.

Mohl by nakreslit o několik obláčků krve méně, mohl by vynechat některé faldíky nebo šípy v čéškách bojovníků a stále by tam zůstala tuna jiných drobností. Bez totálního využití prostoru by to zkrátka nebyl Darrow, který za posledních dvacet let nakreslil pouze tři dlouhé komiksy (Hard Boiled, The Big Guy and Rusty the Boy Robot, Shaolin Cowboy) a mezi tím spoluvytvářel vizuální podobu filmů Matrix nebo Speed Racer.

Podobnou obsesi detaily dnes přináší do komiksu Darrowovi následovníci jako Chris Burnham, Rafael Grampá, Frank Quitely nebo Juan Jose Ryp. Inspiraci obálkou ke třetímu sešitu Hard Boiled (pohled skrz prostřelenou hlavu) přiznává i Sam Raimi, který použil podobné záběry ve westernu Rychlejší než smrt.

Obálku k říjnovému sešitu Conan the Cimmerian #25 vybarvil Peter Doherty (Shaolin Cowboy). Na ukončenou sérii naváže v prosinci nová řada Conan: The Road of Kings.

Úplně na začátku stály Busiekovy a Nordovy příběhy, jejichž úvodní svazek Dcera pána mrazu a další povídky vydalo česky Comics Centrum.

Verze před barvením