Filmové bubliny: Jonah Hex spálil svou šanci na uvedení v Česku

Jonah Hex

Komiksový western Jonah Hex aspiruje na propadák roku. Green Hornet ukázal žihadlo v prvním traileru. Scénáristi vykouzlí Dr. Strange, Marvel plánuje předfilmy s méně známými hrdiny. Megan Foxová by si chtěla zahrát lesbu v Gen¹³. Upoutávka na komediálně pojatou adaptaci Red spíše odpoutává. Živí mrtví Roberta Kirkmana přímo žerou. Nový fanfilm s Batmanem a Jokerem stál 27 tisíc dolarů. Michael Fassbender dal přednost X-Men: First Class před Spider-Manem.

Batman: City of Scars
Amatérský reřisér Aaron Schoenke, který pravidelně točí krátkometrážní fanfilmy s Batmanem (Dark Justice, Patient J, Batman Legends), vrazil 27 tisíc dolarů do nového filmu City of Scars. Příběh o Jokerově útěku z Arkhamu (ano, až takhle překvapivá zápletka) točil 21 dní, půlhodinový snímek si můžete pustit na Dailymotion.

Dr. Strange
Siamská dvojčata Marvel/Disney prý chtějí vrátit do kin předfilmy. Desetiminutovky by představovaly hrdiny, kteří nejsou ve světě příliš známí nebo populární. Neznalým divákům by se tímhle způsobem ukázali třeba Black Panther, Dr. Strange a Luke Cage, a na jejich filmová sóla by pak přišlo o něco víc lidí.

Scénář Dr. Strange píší Thomas Dean Donnelly a Joshua Oppenheimer. Společně dělali na chystaném Conanovi nebo Cowboys & Aliens. O hlavní roli prý projevil zájem Patrick Dempsey.

Gen¹³
„Když může být Jake Gyllenhaal Princ z Persie, já bych mohla zvládnout tohle,“ nechala se slyšet Megan Foxová. Ráda by si zahrála Sarah Rainmaker, která umí ovládat počasí (tahle slovní hříčka patří k intelektuálním vrcholům série). A taky je to lesba. Což je schopnost, která platí na spoustu potenciálních diváků. Film se ale ani oficiálně nepřipravuje.

Gen¹³ je úplně klasický komiks od Wildstormu, který má vypadat cool a sexy. Jeho tvůrce Jima Leeho, Brandona Choie a J. Scotta Campbella opravdu nezajímalo, jací jsou hrdinové uvnitř. Hlavní je, co mají na sobě. A že je v týmu teenagerů se superschopnostmi dost holek s dlouhýma nohama, smyslnými rty a poprsím, které budí respekt.

Green Hornet
Ze Setha Rogena se stal poměrně sympatický ne-super-ale-hrdina. V péči Michela Gondryho (Věčný svit neposkvrněné mysli, Tokio!, Prosíme přetočte) si užívá i zpomalovačky a nápadité akční scény, i když velká produkce hračičkův rukopis umravnila. Mrtvolný thajský sidekick Jay Chou by měl být mnohem víc vedlejší a méně kopající, vypadá a chová se totiž jako John Cho po lobotomii.

Jonah Hex
Zohyzděný pistolník vyzval na souboj silného soupeře. Zatímco pokračování Toy Story vydělalo v amerických kinech 167,5 milionu dolarů za týden od premiéry, Jonah za stejné období vyžebral o 160 milionů dolarů méně. Z DCčkových adaptací dostaly menší almužnu už jenom Batman: Mask of the Phantasm (animák z roku 1993) a Steel se Shaquillem O’Nealem (Batman a Robin a Steel tvořili v roce 1997 přímo ďábelskou ofenzívu).

Hexovo jméno v plánu Unie filmových distributorů je přeškrtnuté (plán premiér UFD k 23. 6. 2010). Megan Foxová může dál vtipkovat o tom, co by si ráda zahrála, ale otázkou zůstává, jestli ji po dalším propadáků ještě někdo obsadí.

Domácí výdělky filmů s Megan Foxovou (v dolarech):

Jonah Hex: 7 117 446
Transformers: Pomsta poražených: 402 111 870
Bacha, kouše!: 16 204 793
Jak se zbavit přátel a zůstat úplně sám: 2 778 752
Transformers: 319 246 193

Adaptace komiksů od DC nemají dobré období. V souvislosti s výpraskem akčňáku Losers (doma vydělal 24 milionů dolarů) to vypadá, že žánrové filmy nespasí ani papírové předlohy. Chystaný Red (taktéž od DC) navíc prezentuje upoutávka, kterou snad vyráběl nějaký Bizzaro s úmyslem odradit od návštěvy kina co nejvíc lidí.

Red
Repelent proti filmové adaptaci komiksu Warrena Ellise a Cullyho Hamnera. Mladá krev v podobě hláškujícího Karla Urbana dokazuje, že někdo posílá znuděné (a nudné) agenty do kremační pece naprosto oprávněně, protože Bruce Willis, Morgan Freeman, John Malkovich a Helen Mirrenová tu mají nulové charisma. Julian „Doktor Doom“ McMahon nehrál dobře v žádném filmu. A tady s tím evidentně nehodlá začínat:

Red ukázka

Walking Dead/Živí mrtví
Na oficiálním blogu přibyly nové fotky. Jedna zachytila tvůrce předlohy Roberta Kirkmana v objetí mrtvoláků.

X-Men: First Class
Třiatřicetiletý Michael Fassbender si mohl vybrat, jestli bude hrát zlosyna v rebootu Spider-Mana nebo v X-Men: First Class vytvoří hlavní dvojici s James McAvoyem. Zvolil to druhé a stane se z něj Magneto.

1 komentář u „Filmové bubliny: Jonah Hex spálil svou šanci na uvedení v Česku“

  1. súhlas s názorom na filmovú adaptáciu Jonah Hex: neskutočná sračkoidná patlanica ktorá si môže podať ruku s Punisher: War Zone. mumlajúci hlavný hrdina Josh Brolin, mumlajúca a prepotená Megan Fox ktorá by sa svojím hereckým „talentom“ lepšie uplatnila v  nejakom porne, nudný a znudený John Malkovich, nezaujímavé vedlajšie postavy a nelogickosti ako gatlingi na koni, uhýbanie nábojom ako v Matrixe… radšej si pozrite Wild wild west. je to v podstate o tom istom, len lepšie a zábavnejšie. alebo urobte ešte lepšie a prečítajte si komiks Jonah Hex od DC. jeho Vertigovská odnož je v podstate o tom istom ako filmové spracovanie: magic and stuff and shit

Komentáře nejsou povoleny.