Ve skutečném Metropolis odhalili sochu Lois Laneové

Noel Neillová v doprovodu Supermana

Když nebudeme počítat komiksovou verzi, tak ve Spojených státech existují hned dvě města jménem Metropolis. To, které leží ve státě Illinois a vydává se za skutečný domov Supermana, má od víkendu novou chloubu. Během 32. ročníku Supermanovských slavností (vážně tam slaví něco, co se jmenuje Annual Superman Celebration) byla odhalena socha Lois Laneové.

Autor Gary Ernest Smith ji vymodeloval podle herečky Noel Neillové, která hrála nebojácnou reportérku a Supermanovu lásku ve filmové verzi z roku 1948 a v padesátých letech i v televizním seriálu s Georgem Reevesem.

Devětaosmdesátiletá babička se slavnostního ceremoniálu účastnila osobně. Snad aby zkontrolovala, že Smith použil pro inspiraci nějakou fotografii z doby, kdy nevypadala jako rekvizita z natáčení seriálu Živí mrtví.

Za podobně přihlouplé narážky by nás oddaní fanoušci nepochválili, momentálně usilují o to, aby se paní Neillová objevila v čestné roli v poslední sezóně Smallville.

Její socha dělá ve městě společnost bronzovému Supermanovi, který už několik let stojí na Supermanově náměstí (vážně tam mají něco, co se jmenuje Superman Square).

2 komentáře u „Ve skutečném Metropolis odhalili sochu Lois Laneové“

Komentáře nejsou povoleny.