Čeká nás černobílý návrat na rudou planetu

Mars 44

O seriálu Mars 44 už jsme podrobně referovali dříve (zde). Podle aktuálních informací od scénáristy Petra Krejzka vyjde Mars 44 jako album u příležitosti letošního KomiksFEST!u.

Publikace bude černobílá a bude mít cca 80 stran. V části už otištěné v ABC dojde k drobným úpravám v kresbě i textech, navíc bude doplněno 16 nových stran. Album bude doplňovat vystřihovánka nacistického robota, která vznikla pro ABC, ale už nebyla otištěna, a dále skici a další materiály ze světa seriálu. Celá kniha přitom představuje pouze první část delší ságy – autoři doufají, že se jím podaří najít zahraničního vydavatele, který by podpořil tvorbu nových pokračování.

13 komentářů u „Čeká nás černobílý návrat na rudou planetu“

  1. Zpráva super, jen velká škoda, že to má vyjít čb, to mě moc nepotěšilo. To si od toho vydavatel opravdu moc neslibuje, nebo je to na vlastní náklady??

  2. Uvidíme. Zkusíme to na vlastní triko a trochu punkově. Černobílá to jen vytvrdí. Když underground tak v čb, no a? Původně to tak mělo být, ABC chtělo komerci v barvě. Adekvátně tomu půjdou i texty.. a pár mrtvých. Už je na čase rozbalit karty. Začne řežba. A pořádnej surreal. Už se těším. Už nám do toho nikdo kecat nebude. Takže Mars SS. No kdoví, jak to stihnem, každopádně do toho jdem.

  3. Tak přeju hodně štěstí. Osobně si myslím, že čb tomu vadit vůbec nebude… jak výtvarně, tak čistě prakticky, protože Honza to pak nakreslí mnohem rychleji a stihne toho tak víc. Držím pace a těším se!

  4. A trochu z nového scénáře:-)

    31. dóm smrti
    1. Záběr na gigantickou kulovitou kavernu, ze všech stran kolem jsou díry jako v úle. Záběr od jednoho vývodu zezadu na Jacqovu přílbu, světlem osvětluje široké okolí. Dutina má kolem 70m v průměru. Všude ve vzduchu jako ve zpomaleném filmu jsou plující kokony vycházející z děr, jsou jich stovky, v různých pozicích.
    Jacq: Co to proboha je? Nějaké bizarní mraveniště?

    2. Záběr z pozice centra díry, trochu spodní pohled na vývod ve stěně, v díře stojí Jacq, za ním Němci ve skafandrech. Měl by to být panoramatický velkolepý záběr s ohromující silou.
    Jacq: Hej, co to je? Počkejte..

    3. Jacq letí směrem do středu dómu s roztaženýma rukama, kolem něj se pomalu surrealisticky pohybují kokony. Záběr může být shora nebo zespodu, jak se ti zachce to zabrat. Hlavně aby vynikla bizarnost tý situace.
    Jacq: Do hajzlu, tady jsou tisíce těch Odových dýňí.

    4. Chytá se jedné z nich a snaží se udržet. Pod ním se to jen hemží, výška 70 metrů, pěkná propast.
    Jacq: Je to pevný, ale pohybuje se.. Co to drží ve vzduchu?

    5. Jacq se uchytil na jednom kokonu a posadil se na něj. Otáčí se a hledá díru ve stěně vyvrtané jako ementál, kde jsou jeho společníci. Nikde nikdo.
    Jacq: To se mi snad zdá? Kam zmizeli?

  5. a další..

    32. padělek
    1. V dómu. Detailní záběr na Jacqa, kterýmu po celém těle skafandru narůstají podivné puchýře, něco jako plíseň. Dívá se na ruce, ty jsou pokryty špinavě bílým povlakem.
    Jacq: Bože, ono se to rozpadá… To je nějaká zkurvená plíseň…

    2. V té chvíli se za ním rozprostřou chapadla speleobota, musí to vypadat naprosto šíleně surreal.

    3. Robot obestře Jacqa chapadly a táhne ho pryč. Druhej sejme kokony laserem a ten je seškvaří.

    4. Jacq v objetí robota, vzdálenej záběr, míří k díře, ze které vylezli.

    5. Záběr na Jacqa. Je mrtvej, jeho skafandr zetlel, kolem lítají ztrouchnivělý cucky skafandru, z prožraný přílby je vidět téměř lebka.

    6. Druhý speleobot je třemi chapadly rozkročen na stěně domu a svítí do hlubiny. Osvětluje kopii Jacqa, který se drží pomalu se sunoucího kokonu. Je přistižen. Pohled shora.
    Z mikrofonu sepie: Počkat, tady někdo je! Zůstaň v záběru! Jacqu…? Jsi to ty?

    7. V té samé chvíli. Denis a Gregory vstupují do dómu. Malé postavičky na stěně gigantického ementálu kruhovité propasti. K nim se blíží sBot se zbytky Jacqa.
    Gregory: Co se tady kurva stalo? To je Jacq?
    Denis: Druhá sépie hlásí tepelnej signál..

    8. Kolem nich proplouvá sBot s tělem. Gregory se ho chce dotknout rukou, z těla odpadávají malé částečky a zůstávají ve vzduchoprázdnu..
    Gregory: Úplně se rozpadl…
    Denis: Nesahej na to! Sépie něco má. Jdu dolů.

    9. Mezitím na Alephu. Mají záběr z dómu, od sépie. Kominski se naklání k monitoru. V záběru je kopie Jacqa v oranžovém skafandru dívající se nahoru. Je osvětlen kuželem světlometu od robota
    Kominski: To je Jacq!.. Ale?
    Ebe: Počkej! Jestli je tohle on, co tedy sépie vlastně sebrala? Tady něco nehraje..

    10. Záběr z monitoru, tvář Gregoryho:
    Alephe, všichni.. Jacqa něco napadlo. Rozpadl se nám před očima. Moment.. Denisi?
    Ebe: Karle, Denisi.. Běžte odtamtud okamžitě pryč! Hned vypadněte.. To není Jacq!

  6. joo taky už se těším podle toho co tu čtu to bude nářez :D

Komentáře nejsou povoleny.