Anna Franková se ukrývá i v komiksu

Deník Anny frankové jako komiks

Před pár dny vyšla v Nizozemsku komiksová biografie Anny Frankové, jejíž deník napsaný během ukrývání před nacisty patří k nejčtenějším dílům o druhé světové válce. O vděčném tématu referovala i česká média (ČT24, Novinky.cz)

Adaptace deníkových zápisků, které si Anna vedla od června 1942 do srpna 1944, má mít vzdělávací účel. Cílí na děti od 14 let a bude se půjčovat v knihovnách středních škol.

Grafický román Anne Frank, de grafische biografie vytvořili Sid Jacobson a Ernie Colón (do komiksu dříve převedli i Zprávu o 11. září). Pánové příběh začali vyprávět od seznámení rodičů Anny, končí vydáním Deníku a otevřením muzea Dům Anny Frankové, které je nakladatelem této publikace a v minulosti vypustilo do světa dva fiktivní komiksy zasazené do období holokaustu.

Titul dále vyjde v Austrálii, Francii, Itálii, Kanadě, Německu, Spojených státech, Španělsku či Velké Británii. A vzhledem k tématu nejsou bez šance ani čeští čtenáři.

Po rozkliknutí následuje upoutávka a videorozhovor s tvůrci.

Upoutávka:

Rozhovor s tvůrci:

Ve větším rozlišení si videa můžete pustit na oficiálním (záhrobním) You Tube kanálu Anny Frankové.

4 komentáře u „Anna Franková se ukrývá i v komiksu“

  1. Mě se na jejím deníku nejvíc líbil fakt vyjmutí erotických pasáží a jejich opětné vsunutí v pozdější době…

  2. Je to Anne, souhlas, ale čeština je taková. Máme neskutečně množství počeštěných jmen. Zase takovou vědu bych z toho nedělal… Osobně jsem také zastánce původních jmen, ale už jen to, že si přidáváme -ová k zahraničním ženským příjmením je ukázkou toho, že si potřebujeme ta jména počeštit. Je to tradice a zas takový problém to lidem nedělá.

Komentáře nejsou povoleny.