Filmové bubliny: Garfield bude střílet pavučiny

Ilustrační obrázek, Ron Garney

Známe nového představitele Spider-Mana. Víme, kdo bude hrát lascivní Emmu Frostovou v X-Men: First Class. Ukážeme 3D obrázek ze hry Spider-Man: Shattered Dimensions a plakát k superzáporáckému animáku Megamind. Jeph Loeb dostal na starost televizní oddělení Marvelu, které připravuje i hrané seriály.

Marvel
Scénárista Jeph Loeb (Batman: Dlouhý Halloween, Superman: For All Seasons, Daredevil: Yellow a další klasiky s Timem Salem) povýšil na viceprezidenta televizního Marvelu. Bude dohlížet na animované a především hrané seriály, které Marvel připravuje ve spolupráci se stanicí ABC. Pro tu Loeb psal seriál Lost, dále se podílel na Hrdinech nebo Smallville. Neprozradil, jaké postavy uvidíme na televizních obrazovkách, nicméně áčkový seriál o superhrdinech by mohl být pořádná pecka. Dokud jim bosá teta May neprozradí, že jsou všichni po smrti a vesmír Marvelu si vytvořili jako místo, kde se mohou opět potkávat. Jinými slovy: Snad si Loeb odnesl ze spolupráce se scénáristy seriálů jen to dobré.

Megamind
Nový plakát:

Megamind

Spider-Man
Šestadvacetiletý herec Andrew Garfield se stane Peterem Parkerem v rebootu Spider-Mana. Sympaťák z Los Angeles zatím hrál největší roli ve výborném britském dramatu Boy A, za svůj výkon získal cenu BAFTA. Film o chlapci, který se po čtrnácti letech strávených v nápravných zařízeních vrací do společnosti, se u nás promítal v roce 2008 v rámci Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary.

Garfield dále nabíral zkušenosti v Redfordových Hrdinech a zbabělcích, historickém dramatu Králova přízeň a zatím naposledy ho viděli návštěvníci Imaginária Dr. Parnasse. Kromě toho si ještě nasadil na hlavu krabici coby zamilovaný robot v půlhodiné podivnosti Spikea Jonze I´m Here.

Spider-Man: Shattered Dimensions
Hra Shattered Dimensions stojí trochu mimo zaměření Filmových bublin. Nicméně je to podle komiksu a hýbe se to. Hráč může ovládat čtyři verze Spider-Mana z různých dimenzí Marvelu, například z verze noir či 2099. Vychází v září pro Nintendo DS, PlayStation 3, Wii a XBox 360.

X-Men: First Class
Zlotřilou telepatku Emmu Frostovou, která zběhla na stranu dobra a padla do hledí Cyclopsovi, si zahraje osmadvacetiletá Britka Alice Eve. Emma se proslavila především bujnými vnady. Momentálně je vystavuje v minisérie Astonishing X-Men Xenogenesis, kde si z nich Warren Ellis a Kaare Andrews nepokrytě dělají legraci. Nechávají je nepatřičně vykukovat za postavami, které zrovna mluví. Na několika panelech jsou to jediné, co je z Emmy k vidění. A samozřejmě se často deformují o okolní kulisy.

Emma Frost Emma Frost