Podívejte, jak se Marko Djurdjevic roztahuje v Marvelu

Djurdjevic, Amazing Spider-Man #642 až #647

SDCC 2010: Jeden z nejproduktivnějších obálkářů současnosti dostává od Marvelu čím dál větší prostor. A to doslova. Marko Djurdjevic, jedenatřicetiletý Němec narozený v Srbsku, ukázal v neděli na závěrečném dnu Comic-Conu další dva panoramatické kusy s plejádou postav.

Jeden uvozuje budoucnost všeho, co se týká X-Menů, a druhý doprovodil ohlášení, že Spider-Manovu dlouhou příběhovou linku Brand New Day (BND) čeká finále. Po ní se počet sešitů sníží ze tří měsíčně na dva a sólovým scénáristou bude Dan Slott. Djurdjevicův obraz se rozloží na šest obálek od Amazing Spider-Mana #642 po číslo #647, které BND ukončí.

Djurdjevic ještě před několika lety počítačovou malbu neuznával, dnes patří k jejím předním představitelům. Obálky začíná jako kresby tužkou, a později navodí digitální iluze olejomalby, křídy či akrylu. V poslední době si Djurdjevic oblíbil i širokoúhlé „mrchy“, na kterých může vyobrazit desítky postav.

Marvel mu již stačil vydat monografii, publikace The Marvel Art of Marko Djurdjevic (Amazon) vyšla k loňskému Comic-Conu.

Názorné ukázky ve velkém rozlišení následují.

Djurdjevic, oslava 500. sešitu Daredevila

Djurdjevic, hromadný obraz se rozkrájel pro potřeby události Siege

Djurdjevic, celkový pohled na šest obálek k začátku období Heroic Age

Djurdjevic, Amazing Spider-Man #642 až #647

Djurdjevic, budoucnost X-Menů